用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 CKY交表現場
樓主: mariyar
go

CKY交表現場   [複製鏈接]

引用:請問係咪13/10+am+full+only? 仲有無邊個s

原帖由 iloveu3939 於 14-09-22 發表
請問係咪13/10 am full only?
仲有無邊個slot full 咗????
上學校網頁寫哂好清楚!

請問邊幾日interview?

回覆:CKY交表現場

有心申請就上學校網睇啦,無得懶喎

回覆 fatgoat 的帖子

完全同意。CKY在申請方面其實已經改善好多。當年申請2012/13年度,為左避撞其他學校面試,我6點已經在學校門口等開門,但最後竟然因為多人complain 冇timeslot選及與其他學校撞時間,突然加日子及時間,可憐我已辛苦白白企左3個鐘。如果衣家都係咁,就真係要閙。所以其實已有改善,我今年冇再晨咁早去,只係9時左右到,等左2小時。最起碼可以自己決定要唔要早去,及可自選時間。你睇下其他post,好幾個都TSL撞St Paul boys or St Paul Co-edu.比你,你寧願撞,試都冇得試,定係自己辛苦D?

引用:回覆+fatgoat+的帖子 完全同意。CKY在申請

原帖由 lamking 於 14-09-22 發表

完全同意。CKY在申請方面其實已經改善好多。當年申請2012/13年度,為左避撞其他學校 ...
贊成。完左第一日都只係登記晒第二日1030呢個時段。其實不用擔心太多。

引用:回覆+fatgoat+的帖子 完全同意。CKY在申請

完全同意。CKY在申請方面其實已經改善好多。當年申請2012/13年度,為左避撞其他學校 ...
你當年6點去為左咩?

回覆 傻太 的帖子

為左唔撞其他学校interview時間,當年得一日冇同其他学校撞,而且小朋友下午較精神,所以晨咁早去排為求選到自己最想要的times lot.加上第一次考小一,冇經驗;果時已經有四個人早過我。

知唔知大約in幾耐?

引用:回覆+傻太+的帖子 為左唔撞其他学校interv

回覆 傻太 的帖子

為左唔撞其他学校interview時間,當年得一日冇同其他学校撞,而且小朋友下午較精神,所 ...
即係當年都可以揀日子/時間?

明白做家長都是為子女爭取一個機會,其實今早都唔知應否去排隊,因為我選的是weekday,照道理別人會想要星期六免卻請假的麻煩,但不想將來想太多還是晨早排了

要排咁耐既原因係很多人沒準備網上登記號碼,又或是支票錯漏。cky又會等這些人打電話check number。咪搞到要咁耐囉。cky是安排未夠妥善,但請各位交表人仕都要公平些,上網check清楚準備好要交的文件。不要只盲目指篤投訴。
另外,要真的不滿,請別申請。

引用:Agree+with+babyakambm.++如果可以選,你想

原帖由 fatgoat 於 14-09-22 發表
Agree with babyakambm.  

如果可以選,你想等兩小時但有機會選時間; 還是不用等,學校自行安排時間, 時間 ...
我都同意你既講法。
要等但有得揀V S 唔駛等但無得揀
我情願有得揀但要等。

其實學校大可以唔俾揀日子理得你撞期。

引用:要排咁耐既原因係很多人沒準備網上登記號碼

原帖由 cat_house 於 14-09-22 發表
要排咁耐既原因係很多人沒準備網上登記號碼,又或是支票錯漏。cky又會等這些人打電話check number。咪搞到 ...
係呀,有d 人到 counter 時仲左諗右諗揀咩時間,又 check schedule ,點解唔排隊嗰時諗定呢??

暫時只有13/10 10:30am full咗~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

的確,CKY仍然有很多要改善嘅地方。

請問Interview時間幾長?

我記得上年係網上申請時已經可以簡interview 日期加時間。

引用:我記得上年係網上申請時已經可以簡intervie

原帖由 ngokwan 於 14-09-23 發表
我記得上年係網上申請時已經可以簡interview 日期加時間。
Correct

引用:我記得上年係網上申請時已經可以簡intervie

原帖由 ngokwan 於 14-09-23 發表
不過上去交文件仍然排一個鐘,因為counter 少。

引用:Quote:原帖由+ngokwan+於+14-09-23+發表我

原帖由 bubuG 於 14-09-23 發表
不過上去交文件仍然排一個鐘,因為counter 少。
但總好過排3/4個鐘...

上年安排已經差,收表人手極少,上年足足企了1.5小時來交表,點知今年還要更差

‹ 上一主題|下一主題