用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 CKY交表現場
樓主: mariyar
go

CKY交表現場  

點解會咁慢? 咁多間一二線直資私校收表都未見咁慢..... 上年都無聽有咁既投訴
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

求先聽人講排两個鐘,就係呢間?!

回覆 maomaochoi 的帖子

how to check?

the website said 440-480??

引用:回覆+maomaochoi+的帖子 how+to+check?the

原帖由 wingsze23 於 14-09-22 發表

how to check?
佢應該係不斷更新,而家可能4百幾

回覆:hkpapa852 的帖子

因為舊年係網可以揀埋時間,但今年就交form時先揀,個個家長都想避撞期,咁咪攪成咁囉

ic, thx...
is  "serving" = can submit the form?

rabbit.melody 發表於 14-9-22 15:56
其實係咪 process 得好慢 ?
慢....................... 原因
(1) 要現場揀時段, 家長個個今日去
(2) 開得4個counters

如果upload application 時可以揀埋時間, 就唔會咁. 若然你要求家長親自黎揀, 唔該開起碼10個counters.

排左4粒鐘,  比200元APPLICATION FEE換黎咁既行政,  好失望.  
學校資源咁多, 都咁, 真激氣.

回覆:lukimama 的帖子

請問邊段時間已經full左???pls

回覆 Babyhung 的帖子

剛剛問了 13/10 am 滿左 !

回覆 rabbit.melody 的帖子

thanks so much
好多人都揀上午

莫非想繼上年報簡介會死機上新聞後, 整單"著名私小報名大混亂, 數百家長苦候半天報名"既新聞增加曝光率?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:rabbit.melody+發表於+14-9-22+15:56

原帖由 bopui0607 於 14-09-22 發表
慢....................... 原因
(1) 要現場揀時段, 家長個個今日去
(2) 開得4個counters
最早時得3個counter咋

引用:Quote:原帖由+mariyar+於+14-09-22+發表無

原帖由 maomaochoi 於 14-09-22 發表
但我想平日,11號我要in聖方濟,唔想撞又唔想一日見兩間,好彩公司多假

...
我都係專登選擇星期一~

回覆:CKY交表現場

我人生第一次交張表要等兩小時
不過都好
至少有得揀時間

回覆:3pigmama 的帖子

Me too. 我都唔會排隊交 form 的人,但因為唔想撞已知道的時間只有排。
排隊係自己揀的,冇人迫我咁做,你大可以星期二至五先嚟交 form
有得坐在 auditorium 已算好了!

最新上載時間表

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Agree with babyakambm.  

如果可以選,你想等兩小時但有機會選時間; 還是不用等,學校自行安排時間, 時間撞期,貴客自理?

我今日排左4個鐘

請問係咪13/10 am full only?
仲有無邊個slot full 咗????