用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 啟基定播道好呢?我兩間撞時間呢!
樓主: toutou1024
go

啟基定播道好呢?我兩間撞時間呢! [複製鏈接]

I vote for EC too.  If the kid has strong academic result, he /she can transfer to other secondary school later.

回覆:JHsbb 的帖子

我都知啟基係一所好開心的學校,所以我仲喺度爭扎緊,我想我仔讀一間開心嘅學校,但又怕到小五,小六時要程分試會同外邊唔夠爭,點解我會咁講呢?因为係有個家长同我講佢個女正是啟基學生讀小五,佢妈咪好擔心個女程分試未能同外邊學生fight,曾经想過同個女喺小四時轉學校,佢哋都話個女讀得好開心,因为無乜功課同測驗,同埋啲課程相比外邊學校淺啲,就係咁,好烦呀!

回覆:啟基定播道好呢?我兩間撞時間呢!

其實可以試吓打電話去學校問可否改時間面試,我見播道有好多家長互調時間

toutou1024 發表於 14-9-23 10:15
我都知啟基係一所好開心的學校,所以我仲喺度爭扎緊,我想我仔讀一間開心嘅學校,但又怕到小五,小六時要程 ...
幾年後的事無人知小朋友會讀成點, 我地就唔怕, 去到出名學校, 如果小朋友讀得好辛苦咁又會點呢.....今年學校係每班加多左學位, 除1年班及6年班外, 好多人都插班, 校長話有300幾人申請呢

‹ 上一主題|下一主題