用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信學校 德信小學屬band 幾?
go

德信小學屬band 幾? [複製鏈接]

程度屬深定淺?只知道紀律好,男孩子好有禮貌。

3    0    0    0

回覆:jjnetnet 的帖子

我細路就在德信讀書,不想自誇,但據知論學生品格係满分band1top,而學術亦屬band1middle,特別的是德信係一所有情有味的學校,而近年更加有活力又進取,行情看漲,喜歡他的情有獨鍾。

引用:我細路就在德信讀書,不想自誇,但據知論學

原帖由 moklan 於 14-09-22 發表
我細路就在德信讀書,不想自誇,但據知論學生品格係满分band1top,而學術亦屬band1middle,特別的是德信係 ...
係米好難入??

回覆:jjnetnet 的帖子

據知都要競爭,上年有人既係德幼又110,但最後因僧多粥少,無奈並冀望二年級轉過嚟!

回覆:德信小學屬band 幾

我都報咗

引用:我細路就在德信讀書,不想自誇,但據知論學

原帖由 moklan 於 14-09-22 發表
我細路就在德信讀書,不想自誇,但據知論學生品格係满分band1top,而學術亦屬band1middle,特別的是德信係 ...
啱啱去完,好懐舊feel,我鍾情

回覆 heffalumpiglet 的帖子

睇黎你是區外人,用20分報?

引用:回覆+heffalumpiglet+的帖子 睇黎你是區外

原帖由 MicFred 於 14-09-23 發表
回覆 heffalumpiglet 的帖子

睇黎你是區外人,用20分報?
20分,唔得就甲乙。油尖旺,但我得一個仔,以前根本唔多留意學校情況,直至打到埋身先至攪 好煩

回覆:heffalumpiglet 的帖子

希望你如願以償!

引用:希望你如願以償! +

原帖由 moklan 於 14-09-24 發表
希望你如願以償!
禾都好希望自行收咗,我就唔駛捱甲乙,好 漫 長 呀

1、2年級容易讀,3年級 - 6年級開始深

英文比同Banding的淺,中文1-3年級都OK但4-6年級就深深深到嘔
數是德信主打,同中文一樣多多多

每級4班,1年級冇分好or不好,2-6年級分班,
2-4年級3班平均分人但當中有一班是20人左右的強化班
5-6年級4班中1班是補底20左右,1班精英班38左右,2班普通仔
精英班測考要保持85分以上,否則會收到........call

這2年換了新校長, 由2測2考,改2考1測(範圍考得多,測考卻少了)
去年Easter去台北,Summer break 去新加坡,Chirstmas大陸,
(前以舊校長只去大陸only)

新校長做得進取,而且比以前透明度高很多

校風好的,但D仔放學後在佐敦地鐵跑到暈,老師也站在地鐵捉人,
校長、訓導也在學校叫咪叫D仔控制吓,但佢哋邊聽架

回覆:moklan 的帖子

今年小一英文深左,校本文章仲開始有簡單英詩,工課同測驗比較補習班其他直資英x,陳手痕,油記,黃宣等都深,連補習先生都咁講,我都想容易D, 陪住佢讀書,真係好辛苦!

其實今年二年級已經冇咗細班,四班分勻,但部份同學測考有加時。

回覆:anitaloc 的帖子

正確,今年感到學校在教學上有很多創新和進步,小孩讀得好happy

回覆:sjonny 的帖子

請問知唔知德信鍾意收咩仔呀?

回覆:kittyyau 的帖子

我知!男仔,哈哈聰明仔!!哈!講下笑!

‹ 上一主題|下一主題