用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 Kindle數問
樓主: fany
go

Kindle數問 [複製鏈接]

引用:揭頁鍵係好重要,+唔鍾意TOUCH+SCREEN.頭痛

原帖由 Laputa 於 14-09-21 發表
揭頁鍵係好重要, 唔鍾意TOUCH SCREEN.

頭痛中. . . Voyage貴左D
香港坊間仍然有Kindle lite, 啱用冇?

引用:揭頁鍵係好重要,+唔鍾意TOUCH+SCREEN.頭痛

原帖由 Laputa 於 14-09-21 發表
揭頁鍵係好重要, 唔鍾意TOUCH SCREEN.

頭痛中. . . Voyage貴左D
去開日本便買,我paperwhite 也在日本買,當時對7.6约hk$800咋

醒目開學勳章

or 買Voyage俾自己, 將Keyboard俾阿女用

回覆 Laputa 的帖子

等你的機評!不過 ⋯ 舊 Kindle Keyboard 做生日禮物 ⋯ 阿女肯過你?!

請問Adaptive Light Sensor 同 PagePress 係咩野Function ?

回覆 mimi1102 的帖子

1. Voyage 有盞智能燈,會根據讀者需要幾光來自動調節光暗。很有趣地,在暗的地方它會先調光些,慢慢才暗下來,因為估計讀者的瞳孔已經放大。不滿意的話,還可以自己再手調光暗。
2. Voyage 兩旁黑邊藏了壓力感應鍵,輕按可以揭頁,等如舊款 Basic Kindle, 當然這個有型些!按鍵後,怕你不知道已經揭頁成功,還會輕輕的回震一下。不過,睇緊書連頁面轉左都會唔知咩?  好似話可以 disable 喎!

3. 新 software 會有 Family Library 功能,俾兩大四小 分享 amazon contents。應該幾好用。例如想小朋友可以自己 download free samples 但唔可以買書、只想 share 一部份書大家睇,其他想收埋⋯

引用:回覆+mimi1102+的帖子 1.+Voyage+有盞智能

原帖由 A-Mum 於 14-09-23 發表

1. Voyage 有盞智能燈,會根據讀者需要幾光來自動調節光暗。很有趣地,在暗的地方它 ...
很清楚的解釋

A-Mum    發表於 14-9-24 08:05

引用:請問Adaptive+Light+Sensor+同+PagePress+

原帖由 mimi1102 於 14-09-23 發表
請問Adaptive Light Sensor 同 PagePress 係咩野Function ?

可以睇下實物介紹:

http://youtu.be/5-vZqmdwWSo

mimi1102  thanks !  發表於 14-9-24 09:39

A-Mum 發表於 14-9-23 19:36

1. Voyage 有盞智能燈,會根據讀者需要幾光來自動調節光暗。很有趣地,在暗的地方它 ...
Thanks A-Mum, 好詳盡 !
不過, 我仲有低能問題, Paperwhite 依家都有燈可以較光暗, 而且睇書時, 我都係輕按則邊就可以轉頁, 所以仲係唔明有咩唔同

唯一我覺得幾好係第三點. 我囡成日睇完SAMPLE 就唔知佢點解買左本書...激鬼死我! 佢買左本成一百蚊港幣但係比好細小朋友睇GEH 書, 仲要係PRE-ORDER, 係咪買左之後一個星期之內可以退?

A-Mum 發表於 14-9-23 19:36

剛剛睇左huba 的LINK, 明白晒~~ 謝謝~

醒目開學勳章

paperwhite HK$989 by groupon. . . .  但係no page press. . .

Deleted...

7日咋!kindle ebooks 7日內可以退,不過退得多可能會被封 account,所以都係小心 D,唔好買錯啦!

http://www.amazon.com/gp/help/cu ... ml?nodeId=200144510

http://www.examiner.com/list/how ... -step-by-step-guide

mimi1102  thanks ~  發表於 14-9-26 10:18
huba  Thanks A-Mum.  發表於 14-9-25 10:50

我想請教日版paperwhite係咪都可set d 介面做英文

回覆:Cedric_mama 的帖子

English menu is available in all kindles.

回覆:huba 的帖子

thx huba聽日去買(日版水貨)

回覆:Cedric_mama 的帖子

唔等Kindle Voyage?

想請大家幫忙,我買左部日版kindle,想問問大家如何下載,安裝中文繁體聖經.

引用:想請大家幫忙,我買左部日版kindle,想問問大

原帖由 TVSO 於 14-10-05 發表
想請大家幫忙,我買左部日版kindle,想問問大家如何下載,安裝中文繁體聖經.
你是否已找到需要的電子版本?

回覆:Kindle數問

個人覺得看書始終要看真實的,眼睛看着粗幼不同的文字;手上翻着糙滑不一的纸張;鼻子嗅着濃淡不均的墨香…………这才是閱讀的真正享受

‹ 上一主題|下一主題