用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才留位回條
go

優才留位回條  

引用:19/9+deadline,+有幾多人會留位?++我仲未有

原帖由 sumaggie101 於 14-09-16 發表
19/9 deadline, 有幾多人會留位?  我仲未有心情寫
我draft 左,未寄

回覆:sumaggie101 的帖子

寄咗

醒目開學勳章

For 1st waiting or Waiting?

引用:For+1st+waiting+or+Waiting?

原帖由 LuLuKiuKiu 於 14-09-16 發表
For 1st waiting or Waiting?
I am 1st waiting, so just sign

LuLuKiuKiu  Thank u!  發表於 14-9-17 09:51

回覆:優才留位回條

點解唔留嘅?

我都draft咗,未寄

WAITING, Need to write the letter......

本來真係冇諗住交回條,但阿仔問點解唔交...話哂係佢第一間in的學校,佢可能覺得辛苦in左,又唔係reject,應該要交。好啦,聽日寄啦

女兒有first waiting, 但我決定唔交了!大家繼續努力啊!,希望大家最終也能得著「最適合」的小學offer!

不過呢間學校好考驗家長嘅意志,係磨滅到你無晒心機為止

引用:不過呢間學校好考驗家長嘅意志,係磨滅到你

原帖由 爸爸愛您 於 14-09-18 發表
不過呢間學校好考驗家長嘅意志,係磨滅到你無晒心機為止
依家由佢、平常心、有talk 就去、當GT as back up
努力其他學校

回覆:mamay 的帖子

看到十之八九,家長有conditional offer, 都係有負面情緒

回覆 fishchow 的帖子

聽聞今年冇出conditional offer 喎,我只是1st waiting, 亦是我所預料的,回條已寄,仲要係掛號,以表誠意!

引用:看到十之八九,家長有conditional+offer,+

原帖由 fishchow 於 14-09-20 發表
看到十之八九,家長有conditional offer, 都係有負面情緒
有負面情緒係因為冇人有condition offer! 然後要人去聽什麼講座,之後又要再interview, 亦要人等到6月先知結果!仲要話自己係名校!

引用:Quote:原帖由+fishchow+於+14-09-20+發表看

原帖由 maomaochoi 於 14-09-20 發表
有負面情緒係因為冇人有condition offer! 然後要人去聽什麼講座,之後又要再interview, 亦要人等到6月先知 ...
Agreed, 話自己名校難頂!經過十堂,大部份家長會被洗腦及優才化

唔少家長未上晒10堂已有其他offer, 上得晒一定係超級心化儀

我知道上年有人有 conditional offer 上晒10堂然後唔讀,亦有1st waiting上晒10堂最後都沒有 offer 的。 其實上10堂由幾位博士主講的免費講座,都應該有點得著吧

引用:我知道上年有人有+conditional+offer+上晒1

原帖由 llhlee 於 14-09-22 發表
我知道上年有人有 conditional offer 上晒10堂然後唔讀,亦有1st waiting上晒10堂最後都沒有 offer 的。 其 ...
但今年要做習作,又話唔可以遲多過幾多分鐘,有時間唔洗做就話啫,人人都想有offer,讀完乜都冇的話係好灰心!

sumaggie101 發表於 14-9-16 14:00
19/9 deadline, 有幾多人會留位?  我仲未有心情寫
無打算留位,無打算處理。