用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖彼得小學 聖彼得,20分,自行,無望?
go

聖彼得,20分,自行,無望?

請問能有過來人分享嗎?

請問有沒有人可分享一下

回覆:聖彼得,20分,自行,無望?

係咪冇望就唔簡?

回覆 mama122909 的帖子

機會低d, 如果入左其他校會後悔嘅話, 應該填自行

正如15分有人入般官,15分係有人入到st Peter. 問題係嗰個未必係你。

回覆:mama122909 的帖子

15分都得?

引用:15分都得?+

原帖由 fingerbb 於 14-09-14 發表
15分都得?
點解唔得?好似mark 6咁,實有人中
問題係嗰個人未必係你之嘛!舊年般官得2個15分位,我女個同學中咗。

其實我唔明樓主想問乜。講真,想自行一擊即中嘅,一定係啲冇乜人簡嘅學校先有機會,熱門嘅真係博一鋪。尤其有宗教background嘅學校,大把25分,但係唔係咁樣,你20分就唔簡,簡聖馬太?

pingu_pinga 發表於 14-9-14 19:29
我朋友個仔今年入小一,好好運舊年15分抽中。

你肯定係自行計分抽入?

我只是想𧗾量一下機會率,就像你之前問的一樣!我亦明白當中有運氣的因素,謝謝回覆

9年前,我大仔以20分揀St Peter am,唔得,但有人20分又得,所以,20分係要抽。舊年,細仔以20分揀St Peter (以全日制學額),又唔中,但又有同學仔20分入左,所以,20分都仲係要抽簽。

pingu_pinga 發表於 14-9-14 19:29
我朋友個仔今年入小一,好好運舊年15分抽中。
舊年有多人20分唔中喎!點先?你自己睇喇!
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2715174&extra=page%3D1

回覆:nkf 的帖子

pingu_pinga 發表於 14-9-21 07:29
肯定,非常好彩
﹒﹒﹒你知唔知當有人20自行唔中,你朋友係無論有幾好彩,15分都冇可能中的。

而家有好多人話舊年20分唔中,你覺得個d人不約而同上網講大話?

有冇可能,你朋友話:「我舊年15分咋(自行唔中),不過都入到St. Peter(大抽獎中)」咁既意思?

「我舊年15分咋,不過都到St. Peter」同「我舊年15分咋,不過都自行抽到St. Peter」係兩件唔同既事。

cmir    發表於 14-9-22 09:35

王國會長

mama122909 發表於 14-9-13 22:47
請問能有過來人分享嗎?

有無望要睇今年報名各學生的分數, 往年20分可能要抽, 今年可能直入也可能25分已派晒.
單睇過往一兩年難說得準, 除非話過去10年, 完全冇學生入或可參考下.

放千萬個心, St Peter 無論去年定今年, 只要校方運作一切如常, 15 分係無機會的!

pingu_pinga 發表於 14-9-21 07:29
肯定,非常好彩

唔好介意我問。
有家長話自己舊年20分"自行"都抽唔中,而你實牙實齒話你朋友舊年15分"自行"抽中,咁樣好難令人相信。
究竟你朋友舊年係咪大抽獎抽中定係以為大抽獎都要計分,就話自己15分抽中
都有人以為係咁,係forum話15分抽中

請問st Peter有無要求111?110有無成功例子呢??Thankyou