用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Cannan 學卷
樓主: daddyday
go

Cannan 學卷

MELODY430 發表於 14-9-15 16:03
都唔知K考唔考多次,因在屋企楼下很方便
如果方便, 就考多次吧..
路程近對小朋友都好D..

引用:Cannan+15-16+有+7+間可用學卷了,+可打電話

原帖由 daddyday 於 14-09-12 發表
Cannan 15-16 有 7 間可用學卷了, 可打電話check check.
九龍城
富榮
九龍城無迦南,是否九龍塘?

回覆:Cannan 學卷

抱歉,我看到有了

無名氏十號 發表於 14-9-24 14:26
九龍城無迦南,是否九龍塘?
其實,九龍城迦南有學券,其中一個原因,是他校舍比較細同舊,沒有翻新,所以,很多家長也偏向揀d新淨和大的校舍,如九龍塘,地段好

引用:Quote:無名氏十號+發表於+14-9-24+14:26+九

原帖由 Jeanwaikam 於 14-09-24 發表
其實,九龍城迦南有學券,其中一個原因,是他校舍比較細同舊,沒有翻新,所以,很多家長也偏向揀d新淨和大 ...
謝謝分享!
當然兩間都無學卷,咁多數人都會選擇校舍新,但如果有學券又唔同講法喇

今年k3 學費是$3002,九龍塘迦南。

無名氏十號 發表於 14-9-24 16:58
謝謝分享!
當然兩間都無學卷,咁多數人都會選擇校舍新,但如果有學券又唔同講法喇

...
都係既,到時interview時可順便參觀下間學校

今年九龍塘k1已加到3800

引用:今年九龍塘k1已加到3800 +

原帖由 wenwen2000 於 14-09-24 發表
今年九龍塘k1已加到3800
要比錢唔係問題, 我只係覺得既然課程一樣, 做乜要揀間無學券, 好唔抵囉!

迦南k3係唔係一定返下午班 ??

回覆 dcdc2525 的帖子

Yes!!

回覆 MissMusic 的帖子

出年有D有學券有D無,課程應該唔一樣呀!

回覆:Bonbonita 的帖子

中央課程,唔一樣都只會有少許差別. 或者學券會有多少少英文老師。我諗有啲行唔到學券,是因為租金問題。

回覆:dcdc2525 的帖子

k3 全轉下午班

daddyday 發表於 14-9-25 12:28
k3 全轉下午班
thanks.

i asked the school . they said basically the syllabus is the same, but subsidized school is subject to education bureau 's requirements which includes. restrictions on starting to write before k2 second semister. the % of net teacher and no. of english and putonghua sections are different too.

我個女而家讀緊K3 亦享有學卷, 論課程.. 都幾深下... 岩岩開學, 中英分別都有重組句子. 中文有作句. 生字都幾深.. 程度應該有小一 學期中要學既野. 對小朋友嚟講. 係咪可以吸收得到呢.. 我好有保留... 因為我覺得. K3 係TRAIN 佢地可以自己獨立地完成功課, 而家長既角色只係幫少少.. 但而家係.. 一定要家長陪同先可以完成, 而時間都要1.5至2個鐘.  所以課程深是好是不好, 真係見人見至.

回覆:smrtkt 的帖子

有啲分校底吾住加租壓力,迫住取消學卷,例如藍田分校

引用:我個女而家讀緊K3+亦享有學卷,+論課程..+都

原帖由 BB_Duck 於 14-09-27 發表
我個女而家讀緊K3 亦享有學卷, 論課程.. 都幾深下... 岩岩開學, 中英分別都有重組句子. 中文有作句. 生字都 ...
我的也是K3仔。功課上,如學校有教他真的可寫出來,雖然不工正。而作文,句方面,亞仔會自己用口讀出他作的句子,而要求我教他寫那些字。變了他可學倒其他冇教的字。學校教字真的深,往往要做個半鐘。希望可越來越快吧。

回覆:daddyday 的帖子