用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍邊幾間幼稚園係happy school?
樓主: mindyxmx
go

九龍邊幾間幼稚園係happy school?

引用:創價而家唔happy+架la +

原帖由 sissysze 於 14-09-14 發表
創價而家唔happy 架la
Why?

回覆 Soyi67 的帖子

我囡讀創價,好開心wor......老師有愛心,注重小朋友品德,活動教學又學到野為何你說不開心呢?你是否園生呢?

引用:回覆+Soyi67+的帖子 我囡讀創價,好開心wo

原帖由 kswcathy 於 14-09-16 發表
回覆 Soyi67 的帖子

我囡讀創價,好開心wor......老師有愛心,注重小朋友品德,活動教學又學到野為何你說 ...
噤課程深淺如何?你会考主流小學嗎?我也心儀这校好大,给小孩走动。

我兩個小朋友都係讀創價架,佢地都好鍾意返學架,教學方面,我自已覺得k1 & k2比較輕鬆,到k3就開始深,我個女升上小一後既成績亦都非常好呀!:funny

我個細路都係創價,開心到不得了,又乖左好多,有禮貌,又愛閱讀。

引用:耀中!開心不肯放學! +

原帖由 sagesage 於 14-09-11 發表
耀中!開心不肯放學!
我囝囝也是!

引用:我兩個小朋友都係讀創價架,佢地都好鍾意返

原帖由 celia529 於 14-09-17 發表
我兩個小朋友都係讀創價架,佢地都好鍾意返學架,教學方面,我自已覺得k1 & k2比較輕鬆,到k3就開始深,我 ...

浸幼是happy school ma?

回覆:mindyxmx 的帖子

啟思、香港靈糧堂: 呢兩間上年好似8/9月報嘅(詳情睇番網頁)
耀中、Anfield:幾時報都得,先報嘅有得in機會大d

上年四間都去睇過,四間都各有優點。邊間近你屋企就揀邊間啦,加油吧

We picked Anfield, my kid will say "go to school tomorrow" after bed time story

耀中looks like having to many people from mainland, we gave up after school visiting

引用:We+picked+Anfield,+my+kid+will+say+"go+t

原帖由 beelzek1 於 14-09-24 發表
We picked Anfield, my kid will say "go to school tomorrow" after bed time story

耀中looks like havi ...
耀中幾乎是沒有外藉人士的國際學校。

回覆 bubuG 的帖子

right...during the school visit..most of the parents were speaking 國話

引用:We+picked+Anfield,+my+kid+will+say+"go+t

原帖由 beelzek1 於 14-09-24 發表

耀中looks like havi ...
我們之前都有讀Anfied,一班中都有2個大陸小朋友讀!現在耀中班房中都唔係好多大陸小朋友,印象有2個!其實每間國際幼稚園,沒有一間無大陸小朋友,避唔到,但我覺得嗰些家長都有文化,不同level!我本人不介意,因為讀得國際學校,任何國籍都要認識!

回覆 sagesage 的帖子

I don't mean negative to people from mainland, just didn't want the school is dominated by them, good to know that it isn't that bad at your kid's school.

回覆 keep-calm 的帖子

我個女讀緊 k3.每日都有30分鐘跑跳時間.   我覺得佢超開心.

學校按教育局 level同小孩身心發展時間表 去教. 對小孩真係吾錯. 但如要接現今的小學 level 可能相對淺. 要自己下一的功夫.

Sorry,我懶未check清楚,想知創價讀完k3後有冇小學?耀中幼稚園聽講ok但好貴,同埋佢地小學校舍好細,設備又麻麻,有少少同學費唔成比例.