用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 APPLICATION FOR PRIMARY ONE 2015/2016
樓主: 奥脫福
go

APPLICATION FOR PRIMARY ONE 2015/2016 [複製鏈接]

引用:Quote:supericy+發表於+14-9-6+16:53+我地

原帖由 奥脫福 於 14-09-06 發表
唔知你地號碼去到幾多呢?
號碼10xx...走時仲有好多人

前幾日見到位有報名的家長,同樣都係兩點幾交表,號碼去到12xx。

另外學校發放左報名日的相片,大家可以上去望望有無上到鏡?

http://www.sjacps.edu.hk/life/images/snapshots/1415/20140906/index.htm

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 奥脫福 的帖子

謝謝報料,阿仔返了差不多二星期學,好開心呀!老師好好呀!

真是無選錯學校,亦都十分多謝奧脫福你長期更新很多很有用的資料!

theodorechung 發表於 14-9-12 09:53

回覆 奥脫福 的帖子

謝謝報料,阿仔返了差不多二星期學,好開心呀!老師好好呀!

唔好客氣!很高興知道你們很喜歡學校,特別是放棄了一般人眼中的「名校」而入來聖若瑟
的同學。

我將我的仔仔都交託俾學校,雖然不能排除當中會有表現差強人意的老師,但整體來說我我
對學校十分滿意,亦十分信任學校!咁多年啦,我對學校也建立有一份感情,也希望更多人
可以認識到學校。

看到有些家長對學校有抱怨,我認為他們可以好好地跟老師談一下,找出問題的根源。要知
道誤會往往係因缺乏溝通而引起!開心的日子,十年都過得很快;但是抱著怨的日子,一天
也是嫌長!

回覆:APPLICATION FOR PRIMARY ONE 2015/2016

奧脫福,請教下面試係咪一小時左右?幾多小朋友一組?thx

回覆 CBabeY 的帖子

唔好意思,因為學校今年改變了面試的安排(以往是報名後的第二個星期六全日分
若干節進行,而今年則改為報名後的第二個星期開始逢下午分若干日進行),所以
我都不太清楚。或者有家長明天面試後可以報下料?!

引用:回覆+CBabeY+的帖子 唔好意思,因為學校今

原帖由 奥脫福 於 14-09-14 發表
回覆 CBabeY 的帖子

唔好意思,因為學校今年改變了面試的安排(以往是報名後的第二個星期六全日分
若打風3號,面試仍然舉行?

打電話問左學校, 如果教署宣佈小學下午停課, 面試就會改期. 所以如果只是3號, 應該會照常面試.

回覆 四隻貓 的帖子

預祝成功!

Please refer to school's homepage:

http://www.sjacps.edu.hk/

奥脫福 發表於 14-9-15 15:08
Please refer to school's homepage:

http://www.sjacps.edu.hk/
thanks...

請問會唔會有叩門位?thx
‹ 上一主題|下一主題