用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有無中學生重有搭校巴ka?
go

有無中學生重有搭校巴ka?

醒目開學勳章

我想呀女搭校巴(街車)返學,因為佢間學校唔就腳,但我fd話中學生唔會搭校巴wor..是真的嗎?

我果區未見過中學有校巴喎

回覆 rebecca0113 的帖子

My daughter's school (St. Catharine) has school bus. As I know, Good Hope also has. Besides, some private school buses are available for some schools which are not convenient.

回覆:有無中學生重有搭校巴ka

回覆:rebecca0113 的帖子

可以告訴PM校巴詳情,找校巴中!Thanks

Smiles Always :-D

我地都好唔就腳 駁兩程車 650落樓 巴士駁巴士第一日差d遲到 好塞車
第二日搭巴士 駁地鐵 趕到745返到學校 見第二日ok 第三日跟第二日方法
點知壞地鐵 中學無校車搭幾煩

我女都有校巴,只接返學,放學就冇提供服務

mielmiel 發表於 14-9-4 10:31
我女都有校巴,只接返學,放學就冇提供服務
返學時間重要D, 唔可以迟到, 要記名, 有校巴返學都好好, 放學有唔同活動,
中學生自行放學都無問題

醒目開學勳章

TwinWong 發表於 14-9-4 11:31
返學時間重要D, 唔可以迟到, 要記名, 有校巴返學都好好, 放學有唔同活動,
中學生自行放學都無問題
...
係啦,我而家想搵的出面既街車睇下有無只係接返學,因為放學大部份時中學唔會準時放到學,但到今日都重未搵到,去過徵保母車過bin 問過都係無.....

港大同學會書院有校巴

rebecca0113 發表於 14-9-4 11:56
係啦,我而家想搵的出面既街車睇下有無只係接返學,因為放學大部份時中學唔會準時放到學,但到今日都重未搵到: ...
我同啊囡都努力揾紧每日搭唔同配套嘅車, 睇下邊个配套車最快到, 又經濟

醒目開學勳章

TwinWong 發表於 14-9-4 07:19
我地都好唔就腳 駁兩程車 650落樓 巴士駁巴士第一日差d遲到 好塞車
第二日搭巴士 駁地鐵 趕到745返到學校  ...

我就係地鐵再駁van 仔lor

rebecca0113 發表於 14-9-4 13:17
我就係地鐵再駁van 仔lor
我地巴士駁地鐵, 仲要行12分鈡至到校門

今天揾到个車站有四架駁腳返中學,
落車行2分鈡到門口, 今日有小小塞車,
但都順利同早到了

醒目開學勳章

TwinWong 發表於 14-9-5 11:03
今天揾到个車站有四架駁腳返中學,
落車行2分鈡到門口, 今日有小小塞車,
但都順利同早到了 ...
你就好啦

TwinWong  ADD OIL~  發表於 14-9-5 12:03

醒目開學勳章

回覆:rebecca0113 的帖子

我仔學校都唔就腳, 頭個月搭校車返學, 放學自已搭車返