用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 建議學樂器
go

建議學樂器 [複製鏈接]

想請問學校建議學的樂器是覺得小朋友適合學,還是小朋友表現得很感興趣而建議?因為試玩了一會兒便建議學甚麼我有些詫異
   0    0    0    0
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

學校建議學的樂器是覺得小朋友適合學----> 呢樣我就唔知道
但我覺得都要小朋友想學先比佢學, 如佢唔想學冇謂迫佢, 會更反感

貢獻勳章

回覆:amy_beckham 的帖子

好似今年先有,我以前未試過建議但無建議自選都好難

引用:好似今年先有,我以前未試過建議但無建議自

原帖由 babycherry22 於 14-09-03 發表
好似今年先有,我以前未試過建議但無建議自選都好難
cherry, 自選我唔知揀咩
我想等埋其他興趣班先決定

amy_beckham 發表於 14-9-3 23:02
cherry, 自選我唔知揀咩
我想等埋其他興趣班先決定
尋日派左風琴同口風琴報名表,唔知黎緊仲有幾多。
學校建議我女報小提琴,我女都話好鍾意,話聽示範個陣感動到想喊,其實我覺得係示範拉let it go,佢鍾意隻歌先有咁既反應,不過我應該都會畀佢試下,原先我唔打算畀佢學樂器,因為佢唔係可以持久練習既類型
Learning to Read, Reading to Learn.

哈哈, 我個女冇反映話要報名, 只係話想參加跳舞

貢獻勳章

引用:哈哈,+我個女冇反映話要報名,+只係話想參加

原帖由 amy_beckham 於 14-09-04 發表
哈哈, 我個女冇反映話要報名, 只係話想參加跳舞
跳舞要下年或再下年,我女為跳舞放棄劍橋班,免費仲要校長教

babycherry22 發表於 14-9-8 23:28
校長?迦密校長教跳舞?

babycherry22 發表於 14-9-8 23:28
cherry, 我報左芭蕾舞, 還下佢心願, 入唔到又喊....haha
咁好既, 校長都親教, 幾好喎

貢獻勳章

回覆:建議學樂器

劍橋班,唔係跳舞

‹ 上一主題|下一主題