用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015-2016 優才小一有消息未?
樓主: Cavebaby
go

2015-2016 優才小一有消息未?   [複製鏈接]

引用:咁即係呢ROUND有無人被取錄

原帖由 sumaggie101 於 14-09-12 發表
咁即係呢ROUND有無人被取錄
好似冇喎

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

更混亂的是,打去問要11月面試?回覆係,未確定有可能到時唔使。
明挑戰底線?定測試忠誠度?

唔收就寫明啦,又要人寫求情信,條氣唔順仲要歌功頌德。分明呢個係false hope。學下陳守仁,唔收唔使又排waiting list,六月再重新interview,幾均真。

回覆:2015-2016 優才小一有消息未

我都係收到waiting , 要等到六月先安排interview, 真失望, 唔知有冇家長收到唔同嘅信呢?

咁即係11先會出offer

咦。咁即係有分11月同6月兩種信?

引用:咁即係呢ROUND有無人被取錄

咁即係呢ROUND有無人被取錄
No

引用:Quote:niclicma+發表於+14-9-12+14:22+好似

即呢轉全部係WAITING?
今日應該係全部first or second waiting。最後就係喺first waiting 入面揀嗰100個。其實,如果已經有個priority list,就咁公佈算喇。

剛剛落去睇信箱,派左信了,但冇優才封信

雖然我仔未能second in, 但first in感覺已經覺得安排差!
當日有小朋友到校已經想去洗手間, 仲要唔俾家長湊佢去, 只可職工帶!
我仔唔知, 跟住一齊入去, 之後俾職員叫你唔入得去!
我仔只係見到球場想入去睇下, 估唔到咁有寶睇下都唔得!
仲要家長們曬住等入學校!!

其實排位有晒定案,仲要人等,好無奈。雖然GT係首選,但都令人覺得失望。

回覆 sasahunghung 的帖子

咪玩啦! 咁咪即係話今日收到信個D就要失望... 明明講8 月底會有結果,大家都一直等到今日想知道要唔要自行, 竟然答案係要再等.....

引用:Quote:原帖由+sumaggie101+於+14-09-12+發

原帖由 niclicma 於 14-09-12 發表
今日應該係全部first or second waiting。最後就係喺first waiting 入面揀嗰100個。其實,如果已經有個prio ...
咁即係今日收信就有3rd interview, 聽日收信就reject?

引用:Quote:原帖由+niclicma+於+14-09-12+發表今

原帖由 maomaochoi 於 14-09-12 發表
咁即係今日收信就有3rd interview, 聽日收信就reject?
暫時冇reject,當唔使11月3rd interview就等於reject

回覆 maomaochoi 的帖子

我朋友早係2nd in 之前已經收到 reject letter 了

回覆 maomaochoi 的帖子

I just called to GT, only 1st waiting and waiting only. 1st wait will hve a interview on Nov.
but the result will on Jun...details may announce on Nov wor.

好似今日人人都收到信,得我未有?都唔明點解要分2 batch出信

冇人現在有 offer, 1st waiting 都要等到 6 月, o甘姐係人人都可以抽獎 ?
‹ 上一主題|下一主題