用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015-2016 優才小一有消息未?
樓主: Cavebaby
go

2015-2016 優才小一有消息未?   [複製鏈接]

回覆:2015-2016 優才小一有消息未

佢地完全係見步行步咁,唔想 reject 人又想唔到點 filter, 就攪到家長身上,鬥磨時間鬥“忠誠”, 真係令人反感

terrible arrangement. 折磨家長

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

又唔出reject letter,「優先備取」又玩3rd interview。如果「優先備取生」3rd interview完唔收,咁佢地又排邊條隊?
即係今日冇「優先備取」即係唔收,不如直接出reject letter爽快,搞咁多為咩?

好煩,拖拖拉拉,收就收,唔收就唔收,又出咩Conditional offer, 1st waiting, 2nd waiting.....wait到幾時
又叫人唔好攪portfolio,浪費親子時間,不如同孩子一同閱讀,呢頭又攪10堂要你出席,變相剝削我們的親子時間

回覆 kennyklt 的帖子

係咪優先備取就有得 3rd in, 冇既就去寫求情信先可以做 waiting ??

神校都吾會咁戲弄家長,真係一間自以為是的學校,全港是否得佢一間要人上堂又要指定寫信既學校。

無奈地等....

回覆:crm1chm 的帖子

好反感。
完全同之前說的是兩回事。
一開始冇話要2nd in家長,突然又話要2nd in。
接著又話会八月尾出results(会分conditional offer and waiting……),但現在又要改左九月中出result之餘,都仲未確實offer,d野成日改,究竟想點呀

吓? 即係仲未會有offer ?  要3rd in?
定係今日先出waiting list letter, 過幾日再出accept letter 俾有offer 的考生?
真係好混亂呀...mg:" />

得罪講句的, 優才DAY1個SEMINAR安排我已對佢好反感, 所以直頭冇報. 玩到呢個階段都咁拖泥帶水, managerment真係差到冇人有.

家長們甘嬲因為單章上白纸黑字寫明in完8月尾出结果。突然又話要2nd in, 2nd in完又話要3rd in.
覺得好似玩緊家長甘!如一早講明要in 3次大家心裏有數!而家好似大家都被学校玩弄於股掌!需知無限期等待係幾甘折磨人!

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

好差的安排,完全唔理人感受!又唔係好多人報,搞乜選果百零個學生都咁論盡!

下!有一批幾日後先有?仲係conditional offer?

引用:下!有一批幾日後先有?仲係conditional+of

原帖由 sasahunghung 於 14-09-12 發表
下!有一批幾日後先有?仲係conditional offer?
學校講架?

回覆 crm1chm 的帖子

好應同您所講,玩遊戲前就已講明遊戲規則,大家都agree咪玩囉,您而家又轉玩法。舉旗不定。係學校同自己本身冇信心。好失望。

niclicma 發表於 14-9-12 14:10
學校講架?
之前有人post

回覆:Cavebaby 的帖子

1st waiting.....
暫時未有offer、所以都要take
一有其他offer就会放優才
Really disappointed on their arrangement

‹ 上一主題|下一主題