用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 2015-2016 優才小一有消息未?
樓主: Cavebaby
go

2015-2016 優才小一有消息未?   [複製鏈接]

回覆:2015-2016 優才小一有消息未

小學是否全數直上中學?要否睇成績?

回覆:mamay 的帖子

要成績達標

回覆:2015-2016 優才小一有消息未?

坦白講, 當初聽完佢哋嘅簡介會之後, 對優才都有好感, 亦深信佢哋有能力教好小朋友, 只係佢哋今次收生方面真係混亂同一改再改, 令家長無所適從, 亦對學校失去信心。
經過幾日以嚟嘅考慮, 我決定放棄唔上堂, 希望其他決定留底嘅家長要加油呀!

回覆 fujitasze 的帖子

"Shame on 優才"!AGREE AGREE

我個仔都係得waiting,已收拾心情應付自行分配學位。

引用:我個仔都係得waiting,已收拾心情應付自行

原帖由 kawachan 於 14-09-16 發表
我個仔都係得waiting,已收拾心情應付自行分配學位。
學校唔體諒家長,不打緊,大家一齊為自己小朋友努力加油。

回覆:2015-2016 優才小一有消息未

突發其想: 如D學生跟左校長講自稱是名校學生、如過見真正名校e.g.DBS, DGS, St Paul Co Edu......唔知對方有咩反應

其實成件事俾人感覺係校長問題!就好似間公司咁,員工做得幾好,但老闆有問題,都會覺得公司有問題!跟本冇人再有心了解老師幾好!"名校"校長!

回覆 maomaochoi 的帖子

can't agree with you more.  
The teachers in fact are very nice
‹ 上一主題|下一主題