用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家點睇參選家教會執行委員?
go

大家點睇參選家教會執行委員? [複製鏈接]

大家點睇參選家教會執行委員?   學校派通告可以參選, 已經會繼續做義工家長,但阿囡話想我去做埋家教會,心大心細。
   0    0    0    0

ahnew 發表於 14-9-1 21:32
大家點睇參選家教會執行委員?   學校派通告可以參選, 已經會繼續做義工家長,但阿囡話想我去做 ...
如果你有時間咪做下囉, 都好忙架, 要開會同搞活動。點解阿囡想你做?

引用:大家點睇參選家教會執行委員?+++學校派通

原帖由 ahnew 於 14-09-01 發表
大家點睇參選家教會執行委員?   學校派通告可以參選, 已經會繼續做義工家長,但阿囡話想我去做 ...
有时间就做!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

我估阿囡想我多d返學校掛....時間自己抽應該唔係問題,但要競選、拉票 、social....所以都心大心細。

會忙,同埋好多時候要同人social 和合作。

我自己年纪越大,越吾鍾意同外人溝通和相處,寧願游擊做義工。

回覆:大家點睇參選家教會執行委員?

唔會入,是非的根源

醒目開學勳章 王國長老

回覆:大家點睇參選家教會執行委員?

認真答(我係委員):要了解下學校家教會文化,識現有委員可以知多d嗎?合作愉快嗎?如果落左搭至發現多爭吵又無支援,都幾無癮。我第一次選時就明知麻煩多,入去預,好在幾年過去而家樣樣上軌道,真係見到有心人、做到應做的事、有家長欣賞,辛苦都值得了

就係唔知學校家教會文化係點樣....
都是繼續做義工算了,觀察下先,現在小二,日後仲有機會,過一兩年再諗。
謝謝大家意見!
‹ 上一主題|下一主題