用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 基督教崇真中學2014 S1 請揮手
樓主: CandiceMaMi
go

基督教崇真中學2014 S1 請揮手

回覆:基督教崇真中學2014 S1 請揮手

仲有我個女話體育堂,唔可以著短褲番學,要著長褲,大家買左未?

另外想問大家知唔知條短褲係唔係要帶番去學校上體育堂嘅時候先換?

基本上短褲只可以在上體育堂時著,至於你帶或者著係長褲入面隨你喜歡。長褲我都未買,我都要盡快1u……

eeeffff eeefff eeefff :roll: :roll: :roll:

引用:仲有我個女話體育堂,唔可以著短褲番學,要

原帖由 AngusBB 於 14-09-04 發表
仲有我個女話體育堂,唔可以著短褲番學,要著長褲,大家買左未?

另外想問大家知唔知條短褲係唔係要帶番去 ...
之前有份通告其中一項已經寫左
中一同學可以著運動服返學
但就必須著長運動褲
所以早2日PE 堂我比左條短褲阿仔拎返學
叫佢上堂前換
不過最後佢都無換
著住條長褲跑左唔知幾多個圈

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

引用:我個女開始識到幾個同學,仲一齊搭車放學,

原帖由 AngusBB 於 14-09-04 發表
我個女開始識到幾個同學,仲一齊搭車放學,好似幾開心。

學習方面,由於全部都係英文,日日番嚟都叫晒救命 ...
我仔暫時又無話有咩問題
又相認左有個幼稚園同學
佢最開心係有小食部(小學無)
不過佢話lunch 麻麻地好食

yy13 發表於 14-9-5 08:34
之前有份通告其中一項已經寫左
中一同學可以著運動服返學
但就必須著長運動褲
提提大家只係中一可以著運動服返學, 中二要帶返學換..

Is there anyone joined the parent talk today?

回覆 yy13 的帖子

yy13, I agreed to use whatsapp and already PM to you. Have you got it? BTW, have you joined the parental talk this afternoon? Will you join next Sat? The talk is very useful and impressive, not boring. If you will join, can we meet and chat there?

引用:回覆+yy13+的帖子 yy13,+I+agreed+to+use+

原帖由 phoebemm 於 14-09-06 發表
回覆 yy13 的帖子

yy13, I agreed to use whatsapp and already PM to you. Have you got it? BTW, have y ...
Hi Phoebemm

我收唔到你pm 喎
你再send 多次

我今日都有返
你可能見到我
因為只有我帶埋阿仔
下星期見啦

回覆 yy13 的帖子

Hello, my son is in class 1E

回覆:yiyiyi 的帖子

Hi,我仔也是1E班,請問今天派的中史工作紙是否9月12日星期五交!

我有一個仔仔, 5/11/02出生

引用:Hi,我仔也是1E班,請問今天派的中史工作紙

原帖由 carmen_lai 於 14-09-10 發表
Hi,我仔也是1E班,請問今天派的中史工作紙是否9月12日星期五交!
我囡話係

回覆:Waiting2007 的帖子

多謝你回覆

回覆:carmen_lai 的帖子

Waiting2007
真的多謝你的邦忙,多多指教!
我們多D上來傾下,可以互相邦助下!
真的無言感激

回覆 AngusBB 的帖子

我聽阿仔話1E已有whatsapp羣組,他們已在那裹問功課

回覆:12H 的帖子

真的嗎,我亞仔部機壞了,固沒有聯絡到同學!等我問問他

你地就好啦,我地1B班暫時未有其他人回應

引用:Waiting2007 真的多謝你的邦忙,多多指教!

原帖由 carmen_lai 於 14-09-10 發表
Waiting2007
真的多謝你的邦忙,多多指教!
我們多D上來傾下,可以互相邦助下!
You are welcome
可能下次到我需要幫手!

引用:回覆+AngusBB+的帖子 我聽阿仔話1E已有w

原帖由 12H 於 14-09-11 發表
回覆 AngusBB 的帖子

我聽阿仔話1E已有whatsapp羣組,他們已在那裹問功課
係呀
見到佢地成班同學互相幫忙, 好開心

引用:真的嗎,我亞仔部機壞了,固沒有聯絡到同學

原帖由 carmen_lai 於 14-09-11 發表
真的嗎,我亞仔部機壞了,固沒有聯絡到同學!等我問問他
叫你仔仔快D加入

回覆:Waiting2007 的帖子

各位有否興趣開返過1E家長whatapps群組?有乜野都可以問下,互相邦忙下?