用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 基督教崇真中學2014 S1 請揮手
go

基督教崇真中學2014 S1 請揮手 [複製鏈接]

各位今天分了班, 我女1C班.
   4    0    0    0

回覆:CandiceMaMi 的帖子

My daughter 1A

引用:各位今天分了班,+我女1C班.

原帖由 CandiceMaMi 於 14-08-29 發表
各位今天分了班, 我女1C班.

有同班同學仔喇
多多指教

除2班普通話班外
其餘4班點分呢?

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

回覆:yy13 的帖子

我仔1E, 多多指教!今天忘記了去O day

我有一個仔仔, 5/11/02出生

回覆:基督教崇真中學2014 S1 請揮手

我仔 1E,大家多多指教

回覆:yiyiyi 的帖子

我囡都係1E多多指教。

回覆 CandiceMaMi 的帖子

Hello CandiceMami, my daughter is also 1C. Let's keep in contact.  We forgot to attend the orientation day. Can you tell what we have to bring with or to be reminded on the 1st day i.e. tomorrow. Thanks a lot!

我們忘了参加作天的orientation day. 可否告之有什么重點或明天上堂是注意的地方, 多多指教!

回覆:phoebemm 的帖子

各位記得帶暑期作, 明天要交。

Thanks for your reminding.

回覆:CandiceMaMi 的帖子

我個女係1B,請多多指教!
今日通告話11點半放學,點知11點就放,奇怪

Sorry Phoebemm, 由於前兩天好忙沒有上來睇, 所以miss了, 不好意思. 係呢學校是否還沒有更新time table?

我仔都是1C,請多多指教,想請問下何時管弦樂團選拔 ?

你哋好!我個仔都係1C,你哋嘅仔女有冇回家特別分享啲咩呢?

eeeffff eeefff eeefff :roll: :roll: :roll:

似乎暫時1C 同學仔比較多
大家有冇興趣開個whatsapp group 聯絡
因為大家未必有太多時間上bk
但如有緊急野想問想知
whatsapp 會比較快/方便
尤其我地1C 已經有幾位同學同班添

引用:你哋好!我個仔都係1C,你哋嘅仔女有冇回家

原帖由 eeefff0307 於 14-09-04 發表
你哋好!我個仔都係1C,你哋嘅仔女有冇回家特別分享啲咩呢?
我仔只係講左少少
昨日要再次掉位
因為有同學傾計
同埋數學堂好開心
因為最後幾分鐘時老師同佢地講下笑

Hello 大家好, 我大仔 1F, 多多指教.

回覆 vylcnsl 的帖子

我仔話今天放學找樂團指揮.

如有興趣加入Whatsapp 的1C 同學媽媽可以PM 我!Thx

eeeffff eeefff eeefff :roll: :roll: :roll:

我個女開始識到幾個同學,仲一齊搭車放學,好似幾開心。

學習方面,由於全部都係英文,日日番嚟都叫晒救命,希望可以快啲適應:

‹ 上一主題|下一主題