用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 軒上收,下星期開學,放棄APS宣小??
go

軒上收,下星期開學,放棄APS宣小??

不計地點,現(升中)九龍城網,可搬港島(灣仔或中西區網),不特別重視音樂,有弟/妹跟尾,亦有教育津貼。

求救、求教、求分享!謝謝!

of course 軒小 la!!

回覆:Ericalaw1026 的帖子

因為⋯⋯?

Ericalaw1026 發表於 14-8-28 17:59
of course 軒小 la!!
絕對同意

c.qishan 發表於 14-8-28 18:12
因為⋯⋯?
軒小係官校中既名校, 仲要唔駛交學費, 同時灣仔中學網出名好啦, 你仲要有細既跟尾, 跟本都唔駛諗啦, 除了你覺得軒小真係好唔啱你個小朋友.  講真宣小過得去仲好大機會名列前矛, 隨時順利入埋QC, 放心去啦, 不過宣小係我DREAM SCHOOL, 但無緣

有弟妹跟妹, 唔好諗咁多啦, 軒小啦

回覆:軒上收,下星期開學,放棄APS宣小

有弟妹跟尾,軒小啦!

有弟弟妹妹而又可以搬家,一定軒上。請快點決定,一定有家長都在等待好消息。

回覆:軒上收,下星期開學,放棄APS宣小??

軒上

有弟妹跟一定揀軒小。你仲要係軒上,無得輸啦。

c.qishan 發表於 14-8-28 18:12
因為⋯⋯?
唔單止益弟妹,仲益埋妳第日個孫和外孫,還有曾孫和外曾孫,以及玄孫和外玄孫,全部有校友分,千秋萬世,話唔定妳d子子孫孫會立個碑黎表揚妳今日既決定。

evaken    發表於 14-8-29 12:00
DJfamily  笑咗! 但又係事實!   發表於 14-8-29 09:56
Yanamami    發表於 14-8-28 21:01

請問樓主係叩門軒小?呢幾日才收offering call嗎?

回覆 babycute2009 的帖子

雙是。
多謝各位的分享。

有個細,軒小,唔駛諗

可能貪心,對APS有一定的捨。聽到網友評:
1. 中學九龍城網「得天獨厚」,多年 Band 1 位多過 Band 1 生,比灣仔/中西區網更堅實;
2. 灣仔網好似只對其中一個性別好,忘了是男仔或女仔;另有非天堂即地獄的情況;
3. APS 的升中表現十分亮麗,雖然相信部分歸功於課外活動表現;
4. 學術程度,例如英文,APS 跟官小不可同日而語;⋯⋯

請多多、繼續分享,感激不盡!

c.qishan 發表於 14-8-28 22:14
1. 中學九龍城網「得天獨厚」,多年 Band 1 位多過 Band 1 生, ...
1. 於2014年,九龍城網band 1位佔45.7%,灣仔網佔63.1%;而非保留band 1位,九龍城網28.5%,灣仔網佔33.3%,兩者皆灣仔佔優,有人老點你。

2. 灣仔網女仔佔優,有三間b1男校四間b1女校;但九龍城網都係女仔佔優,得一間b1男校2間b1女校,仲未計聖羅撒,而天堂地獄問題,當灣仔網有63.1%band 1(天堂),band 2 + 3只有26.9%(所謂地獄),仲想點?

3. 是真的,冇意見。

4. 也是真的,也冇意見。

引用:可能貪心,對APS有一定的捨。聽到網友評:1

原帖由 c.qishan 於 14-08-28 發表
1. 中學九龍城網「得天獨厚」,多年 Band 1 位多過 Band 1 生, ...
看完你以上分析,我仍然支持軒小!

我就系咁諗吾考直資,第二時代代相傳

bobo101^*^    發表於 14-8-29 09:13
SawMo    發表於 14-8-29 08:27

引用:Quote:c.qishan+發表於+14-8-28+18:12+因為

原帖由 lauwingtai 於 14-08-28 發表
唔單止益弟妹,仲益埋妳第日個孫和外孫,還有曾孫和外曾孫,以及玄孫和外玄孫,全部有校友分,千秋萬世,話 ...

回覆:軒上收,下星期開學,放棄APS宣小??

軒小啦! x N

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927