用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔,住14區,得15分,可以點揀
go

男仔,住14區,得15分,可以點揀 [複製鏈接]

新手媽媽,我仔而家1歲鬆啲,plan緊入pn.

由於想為入小學舖路,請問如果住14區,得15分,應該點選擇?

甲部索性跨區,唔得再扣門,還是穩陣啲1-1-1 show誠意。

真係唔識點揀。

1    0    0    0

回覆:男仔,住14區,得15分,可以點揀

仔仔先得一歲,讀邊間pn 都未知,且4、5年後政策及學校方向都可能唔同哂,我諗你先諗幼稚園吧

Agree,一歲咋,唔好咁緊張,諗左pn 先都未遲,放鬆d啦香港人。

Taka12 發表於 14-8-26 14:40
新手媽媽,我仔而家1歲鬆啲,plan緊入pn.

由於想為入小學舖路,請問如果住14區,得15分,應該點選擇?
到你仔仔揀P1嗰時, 該區學位超額幾多都仲未知, 問題好難答

我嗰囡都是13年出世間中都上來爬下文。但是樓主真是不駛咁早擔心小學。2009起的出生率起碼有8萬,2011和2012最高峰9萬。停了雙非2013年即回落至5萬。到時的競爭同這幾年不同教育政策有無變又未知。先擔心pn班先

‹ 上一主題|下一主題