用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問牙齒矯正做的'cool'牙一問
go

請問牙齒矯正做的'cool'牙一問 [複製鏈接]

朋友想香港牙齒矯正科醫生做的'cool'牙,因英國NHS唔包,要自費,同香港cool差不多收費,學校話冇人手同學生去牙科,現只好放假才回來cool牙,你地有介紹? 請指教 thanks
   0    0    0    0

我亞女排緊政府cool牙,但朋友建議我唔好cool牙過英國,事緣兩、三年前,佢亞女剛剛在政府cool牙幾個月,咁第一年cool牙要個個月去見牙醫,佢亞女自然去唔到喇,在英國果邊牙醫唔肯幫佢跟,因為唔係果邊幫佢cool,而放假返香港,香港牙醫又話佢過左英國,唔係個個月返去check,佢話當時搞到超麻煩,我唔記得結果係點,總之佢就叫我千祈唔好在cool牙第一年去,最好係在英國學童保健時cool!佢話英國包埋架!?

英國學童保健時cool!佢話英國包埋架!?NHS問了唔包,你朋友是有居英權就包,學校帶小朋友去cool牙要2xxx磅=香港約4oooo,佢又話冇人手及冇車接送,朋友為有番香港cool,你亞女應該排到,見很多排緊政府cool牙朋友中三中四才排到,開始見医生.另一個做政府朋友亞仔cool咗政府幾年,現去英國,個政府牙医反而好詳細問佢幾時番,一落機第二日立刻上去check,可能頭中cool牙很煩惱要跟time.

我朋友無居英權架,佢只係公務員,佢話英國學童會包cool牙同打子宮頸癌針,佢話佢亞女已經打左支針都唔駛錢,我都唔知係點,我叫亞女去到自己問下學校!!
其實亞女排期見cool牙牙醫已經年幾,亦都已經見左油麻地cool牙牙醫,佢話幫緊亞女排緊期cool牙,一般要
三年,不過我諗住今年同亞女check牙時,同牙醫講睇下可唔可以簽份廷期cool牙的form,果份form係比D好遲先話要cool牙的小朋友,而到佢地排到cool牙時小朋友已經over 19歲,咁政府一樣會幫小朋友cool牙。不過我唔知可唔可以咁!

子宮頸癌針是免費的,但朋友話未打,學校話會打估一次過帶女仔去打,不過cool牙時已經over 19歲好像過了黃金時間,要耐一點,只知現職公務員可遲,但小朋友不清楚cool牙時小朋友已經over 19歲還有嗎?因19歲後英國制很多福利都冇.

前兩、三年,我幫亞女排期cool牙時,個醫生話我唔駛簽份廷期form,因為亞女咁早開始排期,應該唔會over 19歲就可以排到期!但而家佢去讀書,就算排到佢我都會要求遲D cool,所以今年12月去check牙時再問下!
‹ 上一主題|下一主題