用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 12歲上中一, 學生8逹通點申請?
樓主: 瑩瑩老豆
go

12歲上中一, 學生8逹通點申請?

引用:+本帖最後由+瑩瑩老豆+於+14-8-26+21:45+編

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-08-26 發表
我在2月時已從港鐵站客務中心拿了張學生八達通申請表,然後叫小學蓋章。  因囡兒已用個人八達通,只一個星期便回客務中心更新八達通資料,一直用優惠車資搭MTR,呢幾日SSGC迎新日都係。

CFSS & SSGC

引用:我試过申請兩姊妹車船津贴,+唔成功+因為兩

原帖由 TwinWong 於 14-08-28 發表
我試过申請兩姊妹車船津贴, 唔成功
因為兩公婆有工作申請唔到,
姊姊向薄扶林返學, 來回車費真係超貴  ...
請問車船優惠點申請㗎?

Biggie 發表於 14-8-30 00:54
請問車船優惠點申請㗎?

http://www.sfaa.gov.hk/tc/public/index.htm#fts
上条LINK 到DOWNLOAD FORM, 跟指示填表提交

或者等開學後, 同學校拎表格

引用:或者等開學後,+同學校拎表格

原帖由 TwinWong 於 14-08-30 發表
或者等開學後, 同學校拎表格
好呀!謝謝!

王國會長

sum-yan 發表於 14-8-28 17:53
我在2月時已從港鐵站客務中心拿了張學生八達通申請表,然後叫小學蓋章。  因囡兒已用個人八達通,只一個星 ...
今日上網申請左, 但要11月30日前才有得攞

回覆:12歲上中一, 學生8逹通點申請

學生八達通申請中,今日亦買了張臨時八達通。但開學時已登記了一張八達通作點名同交費之用。請問是否取了學生八達通咭後要再通知學校呢?而現在通渡期係咪要帶住學校已登记嗰張返學點名,同時又要帶臨時去坐車呢?好亂呀

王國會長

cheukyingmama 發表於 14-9-8 16:53
學生八達通申請中,今日亦買了張臨時八達通。但開學時已登記了一張八達通作點名同交費之用。請問是否取了學 ...
八達通咭號張張唔同, 如已登記左一張做點名. 日后要轉另一張當然要通知學校, 唔想就要分開一張點名用, 一張搭車用了.

醒目開學勳章

回覆:12歲上中一, 學生8逹通點申請

要upload張相,請問是否要學生相格式?

引用:Quote:cheukyingmama+發表於+14-9-8+16:53+

原帖由 瑩瑩老豆 於 14-09-08 發表
八達通咭號張張唔同, 如已登記左一張做點名. 日后要轉另一張當然要通知學校, 唔想就要分開一張點名用, 一張 ...
明白。Thx