用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

校車意外 [複製鏈接]

在其他 本地討論區見到, 懷疑係19/8 下午4點幾沙田發生,車上掛"九龍靈糧堂幼稚園"牌, 有冇家長知道?

https://www.youtube.com/watch?v=Ie4TL7UqpjM

0    0    0    0

回覆 ws_papa 的帖子

係呀!  19/8 下午3點幾放學往沙田方向, 架D車開得太快炒車, 我個仔就係坐係入面.

校方不負責任, 無公佈出嚟, 我個仔都唔敢返學喇.

個司機做左1年就炒車, 之前請唔到司機就要老師帶學生搭的士,

學校呃左家長好多嘢, 幼稚園個邊又換左校長, 到宜家都無公佈俾家長知喇.

幼稚園老師成日換, 今次連校長都換埋. 但幼兒園果邊就唔換, 請埋成批年紀大嘅老師, 無D活力.

請問係校車定保姆車呢?

梗係校車喇, 係去沙田嘅 D 車.

之前請唔到司機就要我大仔的士, 宜家請到司機就開快車. 細仔唔敢返學喇.

我都諗緊轉唔轉校好. D老師質素差又老

回覆:校車意外

其實老唔等如質素會差既, so far我兩個寶貝真係讀得好開心,老師亦好錫佢地

回覆 Elislee 的帖子

校車有意外,學校都唔想!我都睇左片,好彩校車叔叔好技術,無小朋友傷。我個囡都係讀靈糧堂,由嬸嬸到校長都好好人,我個囡都係開開心心上學去。啲老師年紀輕又話無經驗,年紀大又話無活力,咁究竟想點呢,咁不滿咪唔好讀囉!大把人排隊想入都入唔到呀!

讀3樓幼稚園梗係好喇, 幼稚園個校長好有經驗, 老師又好.
但我個仔係讀4,5樓幼兒園, 幼兒園個林校長個樣都高敖到死, 請埋D老師全部係年紀大,無活力, 點同學生上堂同玩呀.
宜家靈糧堂唔係好似以前咁喇, 都唔係咩名校, 無左趙鈞鴻博士幫手,所有嘢都變左, 你地咪以為讀呢間有咩好,程度淺,上小學讀死你.

回覆:Elislee 的帖子

睇返各下嘅post,應該有三個小朋友,兩個係九龍城返,一個係長青返,都好辛苦喎,點解靈糧堂咁差你都選擇呢?長青間路德會你都唔係好like 喎,你嘅要求都唔低

咁又唔好詛咒人地上小學讀死,世界好細,積下口德為自己積褔啦

咁唔滿意既話,我覺得你應該轉校,比個位真心想讀既人

係呀, 我大仔好彩今年轉左另一間一條龍嘅好學校, 阿2 都等緊後備, 轉到咪留比其他無知嘅人讀.
我有錢有能力先可以負擔3個細路, 又有工人同奶奶幫手,咪可以有時間上網睇吓邊間學校好,邊間老師質素好.再根據分析提醒其他家長.
靈糧程度淺,唔係我個人意見, 唔信可以問吓畢左業嘅學生家長,做人唔好人云亦云.
阿3係青衣讀因為係奶奶湊.

身教好緊要,如果父母都用負面嘅言詞去中傷人,對小孩長遠發展係唔好架,請家長留意言詞,山水有相逢,他朝有日都可能會遇見,做人留一線好,但凡事不能去到太盡,有錢負擔得得起當然開心啦,但好多嘢都不能用錢去衡量

轉左一條龍嘅學校,都要睇睇自己個小朋友嘅能力!有錢,有力,老師質素好都係其次!最重要係父母嘅質素同修養,小朋友係一面鏡子!父母是怎樣,他便是怎樣!

piglet1212  totally  agree  發表於 14-8-27 23:08

課程淺亦代表咩呢?難道當初你去分析同比較唔同學校都唔知道靈糧堂係間happy school ?你有時間去比較唔同學校嘅質素,居然睇漏眼,同其他無知的人一樣人云亦云,揀左靈糧堂咁差嘅學校,我諗你需要多d時間再去分析同比較唔同學校再去選擇,唔好再揀錯喇,多謝你放棄學位,使其他小朋友受惠

引用:轉左一條龍嘅學校,都要睇睇自己個小朋友嘅

原帖由 C.S.Lau 於 14-08-27 發表
轉左一條龍嘅學校,都要睇睇自己個小朋友嘅能力!有錢,有力,老師質素好都係其次!最重要係父母嘅質素同修 ...

非常贊成

學校咁好,咪叫校監,校長出張通告出嚟,解釋撞車事件,做乜唔敢出聲,
咁你地呢班所謂家長又唔夠膽問學校.

~~~~~

回覆 Elislee 的帖子

係家長就係家長,無所謂嘅家長,請你尊重別人時亦都尊重自己嘅人格,孩子會學習父母的言行,敬請注意

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請會員能冷靜及理性討論, 切勿作出挑釁之言詞, 違規者會收警告牌作警戒.

另請會員文責自負, 會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

睇左條片都唔知發生咩事,真有點奇怪!與其專注一啲事件通告,不如多啲從事件中,教導小朋友正面地對應事情的發生,才是最重要的。
‹ 上一主題|下一主題