用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有關上門補習,有事想請教...
樓主: CandyFloss
go

有關上門補習,有事想請教... [複製鏈接]

我以前補中文250一小時, 不過所有教材都係自己做, 一堂有晒聽說讀寫練習..

adaandava 發表於 15-5-5 00:30
原來上門教初小係咁平?我個老師上門教我個k2囡面試技巧,表達,經驗豐富,能問乜答乜,不過$280一個鐘,其 ...
如果教得好唔算貴,朋友請左個教到個仔入英華,$450/h。教面試本來就特别貴

引用:我請了一個上門的補K3英文,200/hr。因為幼

原帖由 stepyau 於 15-05-05 發表
我請了一個上門的補K3英文,200/hr。因為幼稚園實在無功課可補,唯有叫老師幫佢一堂補phonics and 一堂補st ...
咁唔係補'習,直情係教書

引用:我都想知補習價錢,嚮邊條link可以睇到。阿

原帖由 eviepa 於 14-08-22 發表
我都想知補習價錢,嚮邊條link可以睇到。阿女啱啱攞到入場券,可以同人補習。 ...
Eviepa, 我都想人幫我囡補習英文,主要伴讀故事書,提昇對英文書的閲讀興趣及build up vocab,和有少少作sentence. 讀故事書要生動、引起我女注意。你囡有沒有興趣?

回覆:CandyFloss 的帖子

想問你地在哪找補習老師?如何知她好不好?

搵一個好的補習老師真的好難真的撞彩,大家吾好以為貴的就是好,我是過來人仔女都補過習咩人都遇過,乜都教錯晒又有、遲到早退既又有、無料扮有料既又有、話自己有廿十幾年補習經驗但一D教材都無,只同我仔做D有答案既練習,佢話無答案咪要佢自己計,最好笑就係計數機都話吾識用,呢條友係收得最貴既出來呃飯食。

對我來說我遇到2個很好的補習是06年收$65一個鐘的科大生同現在的導師,我兒小六都係$110一個鐘。

回覆:有關上門補習,有事想請教...

請問如何搵到好的英文老師?試過好多由朋友介紹的都是一般而且收費好貴負擔唔起了

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

你們問果D咁平嘅,朋友介紹一個係之前名校英文科老師收$380/hr,一個補習社老師$280,真是唔知怎樣搵到平又好的,唉

回覆:hhmum 的帖子

你點找語些好老師架

回覆:CandyFloss 的帖子

我仔小一只係60蚊一個鐘,老師係HKU讀緊3年,180太貴,我都係第一次請人上門補全科

如果有專長,我果個英文好好,好似外國人咁,所以開價也高,如沒有,$80,90都有人做

‹ 上一主題|下一主題