用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 筲箕灣崇真學校 小朋友現就讀筲崇的家長可否分享一下嗎? ...
go

小朋友現就讀筲崇的家長可否分享一下嗎? [複製鏈接]

小朋友現就讀筲崇的家長可否分享一下, 這間學校在老師, 學術, 功課, 測驗, 考試, 升中派位等等如何呢????

因為今日收到筲崇通知取錄, 現在15/16, 不知如何選擇???
   0    0    0    0

老師有耐性,有愛心,唔會因為特別好成績而特別偏心 反而會比多D機會其他小朋友令到佢地自信心增強 這點我很欣賞
功課平均每日5-7樣 當中已包括默書改正, 另中文網上功課(每日一篇,每月最小做10篇)很簡單10分鐘內完成
每個學期1測1考 中, 英文默書每個學期8次
BABYSHOES集中營~click去個人網頁度睇下la~~

my-baby 發表於 14-8-24 01:04
老師有耐性,有愛心,唔會因為特別好成績而特別偏心 反而會比多D機會其他小朋友令到佢地自信心增強 這點我很 ...
謝謝回覆!想再了解多少少
請問課程深淺度如何?
是否考試範圍是教的範圍?
小朋友讀得開心嗎?

我大仔升小四 細仔下年度亦會升小一 大仔很喜歡返學 非常開心
課程我覺得ok 坦白講 深,淺好難厘定
考試前老師會派考試範圍 全部也是教過的
中文科每教2課會有個評估 英文亦會在課堂上評估 至於數學就不定時的 所有評估的成績不會計入考試 但默書分數會列入成績表內
BABYSHOES集中營~click去個人網頁度睇下la~~

引用:Quote:my-baby+發表於+14-8-24+01:04+老師

原帖由 shirleyyu0908 於 14-08-24 發表
謝謝回覆!想再了解多少少
請問課程深淺度如何?
是否考試範圍是教的範圍?
http://www.skwtts.edu.hk/index.html
你可入去睇下
還有一樣想講 小一可在網上查看到每日的手册

‹ 上一主題|下一主題