用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蛇B開始揾學校未?
樓主: Yuchingmum
go

蛇B開始揾學校未? [複製鏈接]

回覆 Yuchingmum 的帖子

請問你迦南好嗎?係咪九龍塘個間?收費如何?係英普定英廣?
一星期安排上幾多堂?

我BB係11月出世,可以依家報名?
唔該你

回覆 Msolivialeung 的帖子

why dont u access the website, they have all information and better than ask here. ^^

我個女係10月細b.當年報pn時都係第二輪先得.5月報名6月in即收同年11月開學.學校係堅道迦南.

mine is aprill BB, will attend BOBO in TKS next year

many school can apply at this moment already

sionmisa 發表於 14-9-8 12:57
回覆 Msolivialeung 的帖子

why dont u access the website, they have all information and better than  ...
我就係Load唔到佢個網,

koey329 發表於 14-8-28 03:29
我個9月尾都好難攪,有間講明唔收你form住,等大B報曬先喎
打電話問時有間同我講明冇面試機會, 要等有人放棄學位先有機會面試

引用:mine+is+aprill+BB,+will+attend+BOBO+in+T

原帖由 a328 於 14-09-10 發表
mine is aprill BB, will attend BOBO in TKS next year

many school can apply at this moment already
Are you attending their play group now? And admitted to PN directly?? Thx!

a328  yes.  發表於 14-9-18 12:55

引用:想問係咪要足兩歲才可入讀?我個蛇B是11月

原帖由 suk_yan 於 14-08-26 發表
想問係咪要足兩歲才可入讀?
我個蛇B是11月出世的..... 可以點做?
Me2

引用:我b都係11月蛇,唔知點搵學校好

原帖由 smallsmall0620 於 14-08-27 發表
我b都係11月蛇,唔知點搵學校好
Same here

你地以家開始報既係咪PN班丫,咁K1幼稚園班應該下年7-8月左右開始報告。

回覆 suk_yan 的帖子

我仔都係11月蛇B

10月蛇B報左邨校PN,11月interview喇,宜家連行都未識呀

引用:我今日收到通告取申請表呀!

原帖由 Yuchingmum 於 14-09-05 發表
我今日收到通告取申請表呀!
我都想知金巴倫道迦南好唔好?小一派位好嗎?係未英普粵?學費雜費大約幾錢?

[b]回覆 [url=forum.php?mod=redirect&goto=findpost&pid=39463252&ptid=2882915][color=Olive]dinling[/color] 的帖子[/url][/b]

大女剛由迦南總校升上小一,大女讀時有學卷,老師有經驗,愛心,學校有條理,有net同普通話老師,總括我十分滿意;而家二女讀緊迦南Kl,每月$3800, 無學卷,睇到書已比有學卷時深,但覺得有經驗的老師都離開,而家的老師經驗淺,但都係有愛心的老師;三女都報咗迦南PN,我都只係報咗呢一間!

引用:回覆+dinling+的帖子 大女剛由迦南總校升

原帖由 Yuchingmum 於 14-09-29 發表
回覆 dinling 的帖子

大女剛由迦南總校升上小一,大女讀時有學卷,老師有經驗,愛心,學校有條理,有net同 ...
Thanks for share, 請問同班的同學多唔多小朋友可以升到直資,私小?

我又唔太清楚大女D同學派边間小學,我女就入咗私小,培道和九龍塘小學都有人入!

kalvincci 發表於 14-9-19 11:05
你地以家開始報既係咪PN班丫,咁K1幼稚園班應該下年7-8月左右開始報告。
我囡係3月b 如果唔報n班 係米出年7 8月報k1就可以

引用:回覆+dinling+的帖子 我又唔太清楚大女D同

原帖由 Yuchingmum 於 14-10-01 發表

我又唔太清楚大女D同學派边間小學,我女就入咗私小,培道和九龍塘小學都有人入! ...
Thank you so much....相信佢地應該都教得幾好,同埋而加無學券教既野深左,可能想提升學術

引用:Quote:kalvincci+發表於+14-9-19+11:05+你

原帖由 ting8503 於 14-10-05 發表
咩年份出世?

ting8503 發表於 14-10-5 22:51
冇錯, 13年1月-12月出世的, 14年8月左右報N1, 15年8月左右報K1

ting8503  thx  發表於 14-10-9 16:50
‹ 上一主題|下一主題