用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英鎊回落,各位準備好未?
樓主: 亮燈
go

[英國] 英鎊回落,各位準備好未?  

我都等緊回落

亮燈 發表於 18-2-12 08:53
我都等緊XD
其實我英鎊FX rate @ 10.05 / @ 9.9 入過兩次(非常小), 不過比同事話我傻, 就快跌到 8 你仲入? 之後又停左無再入,因為儲糧唔急,而家後悔太遲

like_travel 發表於 18-2-12 15:25
其實我英鎊FX rate @ 10.05 / @ 9.9 入過兩次(非常小), 不過比同事話我傻, 就快跌到 8 你仲入? 之後又停 ...

跌到幾多?升到幾多?冇人會知,只要覺得平,負擔到,買囉!我由$12.X至$9.X都買過幾次,平均價都高過$11,冇話後唔後悔,覺得值就得!

like_travel    發表於 18-2-13 07:14

依家跌到 10.8x 都會入小小洗費,但大數吾入住,睇下會吾會再跌多小小。

亮燈 發表於 18-2-12 15:40
跌到幾多?升到幾多?冇人會知,只要覺得平,負擔到,買囉!我由$12.X至$9.X都買過幾次,平均價都高過$11 ...

我同亮兄差不多,現仍未買夠,如再下跌会拉低平均價,已很滿足

回覆樓主:

恆生電匯英鎊$10.888,歐羅$9.673。

現參考價1.3846,約$10.8282, 恆生電匯$10.893,東亞$10.856.

現參考價1.3883,約$10.8591, 恆生電匯$10.925,東亞$10.911.

回覆樓主:

恆生電匯英鎊$10.904,歐羅$9.717。

現參考價1.4001,約$10.9523.
如果今日保持住1.4樓上,我諗要買喇!

亮燈 發表於 18-2-15 06:51
現參考價1.4001,約$10.9523.
如果今日保持住1.4樓上,我諗要買喇!

10.879中銀

回覆樓主:

恆生電匯英鎊$11.02,歐羅$9.804。

回覆 亮燈 的帖子

燈兄,咁形勢是否要入小小先好呢?

0507MUM 發表於 18-2-15 09:48
回覆 亮燈 的帖子

燈兄,咁形勢是否要入小小先好呢?

可以啊!
但可惜銀行得今日做買賣,而過年呢幾日外匯市場會繼續運作,真係好難決定。

0507MUM    發表於 18-2-15 10:09

亮燈 發表於 18-2-15 08:17
恆生電匯英鎊$11.02,歐羅$9.804。

亮燈兄

祝身體安康
公子學業有成 !

db7mu23 發表於 18-2-16 12:14
亮燈兄

祝身體安康

謝謝!我都祝你身體健康、心想事成,令公子學業有成,考順父母。

現參考價1.4020,約$10.9653.

現參考價1.4022,約$10.968.

現參考價1.3994,約$10.9472.

回覆樓主:

恆生電匯英鎊$11.012,歐羅$9.764。
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊