用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 想學會計考LCC 去邊度學好 ?
go

想學會計考LCC 去邊度學好 ?

JM 有咩好介紹 呀  ? 想由初級起 , 再考 lcc  , 為將來轉工做準備 

有沒有近觀塘區的學校介紹 ? 不想要工聯會

謝謝 !

買套 Frank Wood 的 Financial Accounting(有兩本書)自學。

回覆 王家爸爸 的帖子

自學怕沒這恆心, 還有我英文差, 有些不明白的怕沒人請教呀, 所以才想出去學  

回覆 王家爸爸 的帖子

王家爸爸
請問在哪裏可以買這本書 ?

yan02 發表於 14-8-18 16:34
回覆 王家爸爸 的帖子

王家爸爸
商務有,作者是 Frank Wood,有很多版本,所以書名可能會稍有不同,買前要比較內容,確保它涵蓋 LCC&I 的 Syllabus。

回覆 王家爸爸 的帖子

謝謝 !

回覆:想學會計考LCC 去邊度學好 ?

十幾年前到工聯會學,由低至高級,價錢便宜,當時好彩遇見好老師,所以公開考試成績不錯。不過,我現在並不是做會計工作,所以很多內容都忘記了😝

引用:JM+有咩好介紹+呀++?+想由初級起+,+再考+lc

原帖由 yan02 於 14-08-12 發表
JM 有咩好介紹 呀  ? 想由初級起 , 再考 lcc  , 為將來轉工做準備 

有沒有近觀塘區的學校介紹 ? 不想要工 ...
我係hku space 讀出黎!由dip 讀起教得ok wor

引用:Quote:原帖由+yan02+於+14-08-12+發表JM+有

原帖由 smallbb0705 於 15-01-05 發表
我係hku space 讀出黎!由dip 讀起教得ok wor
你好!請問ADA 各科難pass嗎?家有兩小孩,每季只能take 1科,可否share下心得?

引用:Quote:原帖由+smallbb0705+於+15-01-05+發

原帖由 mc_pigpig 於 15-01-06 發表
你好!請問ADA 各科難pass嗎?家有兩小孩,每季只能take 1科,可否share下心得?

...
我係3年前Ada 畢業架!我無記錯係4年內completed...如果非佢地dip升讀13科!但我個人覺得學到野!同埋miss 比tips 都好準確!我而家公司加埋我3個同事都係space讀出黎