用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 英國 Vegepa 魚油丸 - 專注力不足, 有冇家長比小朋友食 ...
樓主: cream997
go

[過動] 英國 Vegepa 魚油丸 - 專注力不足, 有冇家長比小朋友食緊 ? [複製鏈接]

我個小朋友食咗幾日, 食完非常躁底, 唔敢比佢食, 仲買咗3盒, 唔知擺响度做mud.

引用:eyeq +

原帖由 garyleung 於 14-08-17 發表
eyeq
請教:我見 eye Q  有咀嚼丸,有魚油,另有一隻 180粒裝但平過咀嚼丸,請問邊隻好?效用有咩分别呢?嚮邊度買平啲?
我仔快七歲,剛確診

a_for_apple 發表於 14-10-11 21:15
請教:我見 eye Q  有咀嚼丸,有魚油,另有一隻 180粒裝但平過咀嚼丸,請問邊隻好?效用有咩分别呢?嚮邊度 ...
我個女之前都有食呢隻士多啤利味, 食咗好多盒, 係另外一位家長介紹, 佢個小朋友係發展遲緩. 我個小朋友係ADHD.  但我懷疑因為裏面含sugar, 所以我個女食咗都係Hyper, 依家轉咗另一隻不含sugar. 個人冇咁跳, 但唔係醫生介紹.

annie0517 發表於 14-10-13 12:41
我個女之前都有食呢隻士多啤利味, 食咗好多盒, 係另外一位家長介紹, 佢個小朋友係發展遲緩. 我個小朋友係AD ...

可否我pm係邊隻呀?

引用:Quote:a_for_apple+發表於+14-10-11+21:15+

原帖由 annie0517 於 14-10-13 發表
我個女之前都有食呢隻士多啤利味, 食咗好多盒, 係另外一位家長介紹, 佢個小朋友係發展遲緩. 我個小朋友係AD ...
thx annie!  我買咗 eyeQ了,尋日第一日食,請問你 hyper 嘅“副作用”幾時出现?一日?一星期?一個月?

引用:Quote:原帖由+annie0517+於+14-10-13+發表

原帖由 a_for_apple 於 14-10-14 發表
thx annie!  我買咗 eyeQ了,尋日第一日食,請問你 hyper 嘅“副作用”幾時出现?一日?一星期?一個月?

...
我意思係隻魚油幫唔到我小朋友定啲。

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+14-10-14+發

原帖由 annie0517 於 14-10-15 發表
我意思係隻魚油幫唔到我小朋友定啲。
sorry, 明白了…………

引用:Quote:原帖由+annie0517+於+14-10-15+發表

原帖由 a_for_apple 於 14-10-16 發表
sorry, 明白了…………
每個人嘅反應都唔同,我朋友嘅小朋友係遲緩,佢就食得唔錯,希望你小朋友早啲進步。

引用:Quote:原帖由+a_for_apple+於+14-10-16+發

原帖由 annie0517 於 14-10-16 發表
每個人嘅反應都唔同,我朋友嘅小朋友係遲緩,佢就食得唔錯,希望你小朋友早啲進步。

...
多謝晒!大家努力!

回覆:a_for_apple 的帖子

Hyper反應應該係一食個日已經出現

引用:我食緊,約三星期到 +

原帖由 garyleung 於 14-08-12 發表
我食緊,約三星期到
請問呢隻魚油丸在邊度買?8歲小朋友食緊藥可以食嗎?

我囝星期五剛開始食, 我聞過,原味係無腥味,
佢4歲,識吞, 仲覺得好叻咁吞完要我地贊佢

回覆:英國 Vegepa 魚油丸 - 專注力不足, 有冇家長比小朋友食緊

請問vegepa魚油丸在哪裡可以買?食緊藥半年成績不見有進步,想試下

藥物治療加行為治療應該係最好喎,
魚油丸只係SUPPLEMENT.

http://www.vegepa.com.hk/index.php

annie0517 發表於 14-10-10 17:22
我個小朋友食咗幾日, 食完非常躁底, 唔敢比佢食,  仲買咗3盒, 唔知擺响度做mud. ...
點樣躁法? 脾氣定內在?
新人進場

回覆:kennyrita 的帖子

個人冇咁順灘,話要呢樣,比到佢又唔想要,繼續發皮四,自己都唔知自己想點

annie0517 發表於 14-11-11 18:36
個人冇咁順灘,話要呢樣,比到佢又唔想要,繼續發皮四,自己都唔知自己想點

...
我剛食左2日, 我唔知呀囡是唔夠訓定點, 佢扭計左同話好累, 定係d魚油令到佢咁呢?
新人進場

食左兩星期, 呢兩星期佢又真係幾乖,
不過平時我自己揍時佢都算聽我話,
而且佢上緊專注力課程, 導師亦有教左我對佢既方法,
所以唔知關唔關事.
但我發覺佢胃口好明顯好左, 以前成日食幾啖就話飽,無胃口,
呢兩星期無試過, 晚晚食完飯仲話要飲380ML 奶(平時飲100-240ML),
尋晚飲完300ML 仲要食多隻蕉

小兒非ADHD but highly suspect "gift",佢好心急同冇耐性,想請問魚油丸作supplement可幫到佢嘛?(如離題抱歉)

Hi, Lam3Tai, 你囝同我囝有D似,
不過我囝CHECK 左未到資優.

呢隻魚油係有臨床, 唔太貴,$2XX /60粒,
所以我比阿囝試, 得唔得都好,應該無壞啩.
心急同無耐性屬ADHD的特徵,當然係過度先會係ADHD.

之前有JM 話食左好燥,我囝食左兩星期第三次流鼻血,
唔知關唔關事, 未食前我仔比較少流鼻血的.
但流鼻血既日子佢又咁啱有食朱古力,所以唔知關邊樣事.
問個SALES, 佢話好少有聽過會流鼻血,
反而有客話食左少左流鼻血mouth:" />
‹ 上一主題|下一主題