用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2015-16 P1.

唔知有無小朋友1st in完 已收到學校call 2nd in呢.

想問一問, 1st in完大約幾耐先會call 2nd in呢?

回覆:smb329 的帖子

我都想知,我見上年有爸爸媽媽話最快一個星期就收到2nd in通知。
我上星期1st in,未有回音。

回覆:2015-16 P1.

嚟緊小女都會考,想問係咪要過三關㗎?教學術多嗎?

我上星期1st in, 都無聲氣.果日in完, 老師亦無任何通知話幾時通知結果.感覺好神秘.
我 1st in左差不多兩小時, 只知有好多玩具玩, 老師會問問題.

回覆:四隻貓 的帖子

下?你1st in咗兩個鐘?
連等?
我in得好快呀...

回覆:Gracen 的帖子

我們七月中考,说要1-1.5个月收到通知

我都等左個半鐘先等到小朋友落番有蓋操場

我睇番舊post
2nd in係收電話通知 但我早幾日打去學校就話一定寄信通知

1516 咁快有得IN ?

引用:我睇番舊post+ 2nd+in係收電話通知+但我早

原帖由 smb329 於 14-08-17 發表
我睇番舊post
2nd in係收電話通知 但我早幾日打去學校就話一定寄信通知
我睇舊post, 先知上年原來無特定時間公佈結果,而且上年家長話打去校務處詢問,基本上會公式地答要等一個月才有信通知結果,但實際有人好快已收到2nd in 電話通知。
今年有無人已收2nd in通知呢?

我去1ST IN個日. 見有個女仔係校務處特別叫名入去一個房見, 大約15-20MINS 後出黎叫埋媽咪. 我估個位女仔係2ND IN.
PS. 8月頭1ST IN.

0甘都似係2ND IN了.
我估, 如果9月前都無收到電話叫2ND IN, 我仔是無機會了...

唔好放棄. 無消息都=好消息呀.
起碼唔係REJECT.

回覆:smb329 的帖子

係呀,我8月頭1st in時都見到有個男仔係特別叫名同媽咪一齊跟老師走。
好緊張,SMC係我最心儀嘅學校,但係聽阿囡講佢當日都有問題唔識答,攪到我好忐忑...

引用:我去1ST+IN個日.+見有個女仔係校務處特別叫

原帖由 smb329 於 14-08-20 發表
我去1ST IN個日. 見有個女仔係校務處特別叫名入去一個房見, 大約15-20MINS 後出黎叫埋媽咪. 我估個位女仔係 ...
會否是上屆call waiting的

因識有上屆的剛剛7月中收到call叫去2nd in

smb329   如果係2014-15 就放心了.   發表於 14-8-21 15:46

引用:我去1ST+IN個日.+見有個女仔係校務處特別叫

原帖由 smb329 於 14-08-20 發表
我去1ST IN個日. 見有個女仔係校務處特別叫名入去一個房見, 大約15-20MINS 後出黎叫埋媽咪. 我估個位女仔係 ...
因為我係第一定第二日交表,應該算早啩佢即時都係俾17/7我in,如果8月頭2nd in,兩個星期左右咋喎。。。

請問 傻太 係咪都未有任何消息呀.?

引用:請問+傻太+係咪都未有任何消息呀.?

原帖由 smb329 於 14-08-21 發表
請問 傻太 係咪都未有任何消息呀.?
我上星期才in

(因7月仲返緊學)

我8月頭見完, office話最快耍9月中先有call, 因等所有老師回來開會決定. 有無人可打去再問問?

回覆 fatbei 的帖子

個答覆又幾合理喎. 大家唯有繼續等.. 等.. 等...