用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 請教覆核成績
樓主: yanyan-mummy
go

請教覆核成績 [複製鏈接]

冬日勳章 醒目開學勳章

引用:回覆+yanyan-mummy+的帖子 我女都是入咗A2

原帖由 Marco-ma 於 14-08-09 發表
回覆 yanyan-mummy 的帖子
我一向冇咩運,機會都好微

Marco-ma 發表於 14-8-9 12:56
呢一刻應該得大學自己知架咋...
我有朋友個仔 17分入到POLY SCHEME IN DESIGN 呀...

design好似個分低D,因為好睇interview。

如果無記錯,POLY個個仲係分階段進展性咁in,申請人唔係in完一次就搞掂。

所以POLY提申請人要長時間放佢地係BAND A ,唔係因為LOYALTY嘅問題,係佢地會進展性咁IN申請人。有人以為in完放佢落band b ,下一階段in就無你份,咁interview 個分就唔及得人啦!

city u個creative media都好似好睇interview,所以DSE分好似低,其實因為要計埋interview個分。

DSE分低而入到,應該係PROFILIO好,interview好。

如果唔係DESIGN呢D COURSE,學院可能考慮DSE成績多D。

Marco-ma    多謝資料...  發表於 14-8-10 09:45

回覆 Marco-ma 的帖子

明天會有覆核結果, 跟著該如何幹, 什麼時候有何結果/接著該幹什麼等等皆很清楚.

但似乎 找不著是如何公布, 是自行進入自己A/C 查看?

冬日勳章 醒目開學勳章

EChing 發表於 14-8-11 17:22
回覆 Marco-ma 的帖子

明天會有覆核結果, 跟著該如何幹, 什麼時候有何結果/接著該幹什麼等等皆很清楚.
我仔話如果有升級學校會來電, 否則便沒有更改~

吓, 靠學校???

冬日勳章 醒目開學勳章

EChing 發表於 14-8-11 17:43

吓, 靠學校???
有咩問題?成績公佈係通知學校架, 我知有學校係明天返學校取成績單

各位家長: 早! 若appeal成功, 請報喜! 希望大家都appeal成功後, 可修讀心儀的學系.

引用:各位家長:+早!+若appeal成功,+請報喜!+希望

原帖由 btk_whw 於 14-08-12 發表
各位家長: 早! 若appeal成功, 請報喜! 希望大家都appeal成功後, 可修讀心儀的學系. ...
正常判決,上訴失敗,分數維持不變。

健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

PCCW2319 發表於 14-8-12 18:33
令朗都入左一個好學系, appeal成功只是錦上添花. 想問一句, 他是appeal邊一科? 因我聽過elective試過成功, 但core就未曾有人成功. 謝!

PCCW2319 發表於 14-8-12 18:33

只係聽過一單成功appeal個案。

引用:Quote:PCCW2319+發表於+14-8-12+18:33+正常

令朗都入左一個好學系, appeal成功只是錦上添花. 想問一句, 他是appeal邊一科? 因我聽過elective試過成功,  ...
識人英文由5變5*

以斯帖 發表於 14-8-12 18:51
識人英文由5變5*
請問知唔知個前, 後嘅sub-grades? 謝!

引用:Quote:PCCW2319+發表於+14-8-12+18:33+正常

令朗都入左一個好學系, appeal成功只是錦上添花. 想問一句, 他是appeal邊一科? 因我聽過elective試過成功,  ...
我仔傻㗎。佢上訴中文,英文,通識

kennyyctam  同我個仔一様.  發表於 14-8-12 23:01
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

PCCW2319 發表於 14-8-12 19:28
我仔傻㗎。佢上訴中文,英文,通識

不傻. 舊年小兒都捐獻這三科. 心安理得!

kennyyctam  心安呀!  發表於 14-8-12 23:02
kennyyctam    發表於 14-8-12 23:01

引用:Quote:PCCW2319+發表於+14-8-12+19:28+我仔

原帖由 cman_li 於 14-08-12 發表
不傻. 舊年小兒都捐獻這三科. 心安理得!
對,最重要係心安理得。

有朋友嘅朋友個囡成功appeal英文由5變5**,之前offerA2, 現在想搏3個choice.

引用:Quote:原帖由+btk_whw+於+14-08-12+發表令

原帖由 khmama 於 14-08-12 發表
有朋友嘅朋友個囡成功appeal英文由5變5**,之前offerA2, 現在想搏3個choice.
5變5*,手快打多咗

引用:Quote:原帖由+btk_whw+於+14-08-12+發表令

終於聽到有人成功啦!咁試下啦,無損失啫。

引用:Quote:原帖由+khmama+於+14-08-12+發表有朋

原帖由 PCCW2319 於 14-08-12 發表
終於聽到有人成功啦!咁試下啦,無損失啫。
比我會試A1+5 個新choices. 用盡佢。

Marco-ma  同意~ 搏盡..  發表於 14-8-12 20:22

引用:Quote:原帖由+PCCW2319+於+14-08-12+發表終

比我會試A1+5 個新choices. 用盡佢。
即唔要A2? 如果有另5個好選擇(除A1)? 會唔會大膽左d

‹ 上一主題|下一主題