用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 15-16k workshop
樓主: noviasobb
go

York 15-16k workshop [複製鏈接]

引用:我個仔收咗am+non+local+Montessori+,+咁呢

原帖由 babafung 於 15-07-14 發表
我個仔收咗am non local Montessori , 咁呢個係唔係國際班?
我都係呢個,打左去york confirm左係主流

回覆:koey329 的帖子

有無問可否轉國際班呢?

引用:有無問可否轉國際班呢? +

原帖由 swarovski2011 於 15-07-15 發表
有無問可否轉國際班呢?
可以寫信去轉

幾時呀?現在?

同埋寫信後幾時會知結果呢?

引用:同埋寫信後幾時會知結果呢? +

原帖由 swarovski2011 於 15-07-15 發表
同埋寫信後幾時會知結果呢?
佢無講要幾時交,不過我今日返playgroup交form時夾埋轉班信比佢,但電話問佢時佢話最快都要10月11月先知。另外補充:問過老師,國際班由一個本地老師一個外藉老師做班主任;本地班由本地老師做班主任,但每日有2堂英文。

引用:Quote:原帖由+swarovski2011+於+15-07-15+

原帖由 koey329 於 15-07-15 發表
佢無講要幾時交,不過我今日返playgroup交form時夾埋轉班信比佢,但電話問佢時佢話最快都要10月11月先知。 ...
但我想問有無人international係am既呢?我見個個international都係pm既,還是今年international淨開pm

咦!我都想知喎!pm吸引細d你有無寫咩原因轉班架?

國際班有中文堂(廣東話)上嗎?

引用:咦!我都想知喎!pm吸引細d你有無寫咩原因

咦!我都想知喎!pm吸引細d你有無寫咩原因轉班架?
有呀,我寫因為本身囡囡15個月開始係York讀playgroup都係用英文,聽慣英文。國際班應該都有中文上既

原來係咁...不過我唔想pm你有冇寫埋要am?

引用:原來係咁...不過我唔想pm你有冇寫埋要am? +

原來係咁...不過我唔想pm你有冇寫埋要am?
有呀,有寫am呀,所以我先留意到international offer好似全部係pm

等我都寫信去先

回覆:York 15-16k workshop

咁international section...international multiple intelligence bilingual Montessori section...係乜

其實國際vs 本地分別在國語,你focus 左英文exposure ,是否捉錯用神呢,因為無論國際or 本地York 英文training 都非常之好

引用:其實國際vs+本地分別在國語,你focus+左英

原帖由 貝珠 於 15-07-15 發表
其實國際vs 本地分別在國語,你focus 左英文exposure ,是否捉錯用神呢,因為無論國際or 本地York 英文trai ...
但本地班唔係net做班主任。。。我知分別在於國語,但其實我唔係only focus on英文,我揀學校係一定只會讀英普班,事實係唔可能係封信度直接寫我想英普架嘛,點都要有D supporting

‹ 上一主題|下一主題