用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 15-16k workshop
樓主: noviasobb
go

York 15-16k workshop [複製鏈接]

回覆:twk005 的帖子

真的嗎?咁可否選國際班?

引用:Quote:原帖由+huggiesbb+於+15-06-29+發表

原帖由 twk005 於 15-06-29 發表
以我所知多數都有!
可否分享下過程係點?
幾時先真正有信cfm有k1位?
many thx

引用:Quote:原帖由+twk005+於+15-06-29+發表以我

原帖由 huggiesbb 於 15-06-30 發表
可否分享下過程係點?
幾時先真正有信cfm有k1位?
many thx
其實有少少唔係好記得,因為嗰陣一次過考好幾間,又過左年幾兩年。當時好似係完哂無耐便收到offer,但本地班,如想轉國際要keep住寫信。我嗰屆,多數上完workshop都有offer

引用:Quote:原帖由+huggiesbb+於+15-06-30+發表

原帖由 twk005 於 15-06-30 發表
其實有少少唔係好記得,因為嗰陣一次過考好幾間,又過左年幾兩年。當時好似係完哂無耐便收到offer,但本地 ...
oh 明白 thank you ah!你有冇揀york呀咁

引用:Quote:原帖由+twk005+於+15-06-30+發表其實

原帖由 huggiesbb 於 15-07-01 發表
oh 明白 thank you ah!你有冇揀york呀咁
york係心目中係金城武,但最後揀左劉華

引用:Quote:原帖由+huggiesbb+於+15-07-01+發表o

原帖由 twk005 於 15-07-01 發表
york係心目中係金城武,但最後揀左劉華
哈哈哈 即係都係正嘢

回覆 twk005 的帖子

Hello, 我上星期收到YORK電話, 會offer 2016/17 K1俾我仔(2013年11月細B), 會記通知信上兩個免費Workshop(好強調唔駛錢), 同一個Project, 學校話七月先會寄出信, 請問各位家長, 通常學校會offer K1還是Special K1多? Workshop  /Project 又係做D咩呢?  Thanks!

引用:回覆+twk005+的帖子 Hello,+我上星期收到Y

原帖由 mmkso 於 15-07-02 發表

Hello, 我上星期收到YORK電話, 會offer 2016/17 K1俾我仔(2013年11月細B), 會記通知信 ...
我地嗰屆多數都係K1,但識有位家長,佢完哂之後係special k1的offer

引用:Quote:原帖由+mmkso+於+15-07-02+發表回覆+

原帖由 twk005 於 15-07-02 發表
我地嗰屆多數都係K1,但識有位家長,佢完哂之後係special k1的offer
請問其實special k同k有咩分別

引用:Quote:原帖由+twk005+於+15-07-02+發表我地

原帖由 koey329 於 15-07-02 發表
請問其實special k同k有咩分別
以我理解,係深PN少少同淺K1少少嘅課程,讀完special k1,下年可直入國際k1。賣點係入到國際班,但要讀多一年

引用:Quote:原帖由+koey329+於+15-07-02+發表請

原帖由 twk005 於 15-07-02 發表
以我理解,係深PN少少同淺K1少少嘅課程,讀完special k1,下年可直入國際k1。賣點係入到國際班,但要讀多一 ...
下,即讀完special k唔係升k2???

回覆:twk005 的帖子

唔好意思,請問workshop是要上pg嗎?打來的人沒提及噢!另外,上完workshop即是9月左右收offer嗎?係咪申請什麼班都係得主流班offer架?同埋會否有am offer呢?謝謝分享

引用:Quote:原帖由+twk005+於+15-07-02+發表以我

原帖由 koey329 於 15-07-02 發表
下,即讀完special k唔係升k2???
係呀。

回覆:York 15-16k workshop

Special K1 有幾多小時?

anyone can share more details about the workshop???

引用:回覆+twk005+的帖子 Hello,+我上星期收到Y

原帖由 mmkso 於 15-07-02 發表

Hello, 我上星期收到YORK電話, 會offer 2016/17 K1俾我仔(2013年11月細B), 會記通知信 ...
I m same case with you! 16/17 K1 offer, I also want to get more detail!

Anyone can help??

Same here, offer 16-17 K1 non-local am class. But need to attend all workshops n pay registration fee in November, which all kindergartens are having interview only.
Probably will give it a try for secure a place.

回覆:Cecilia_mum 的帖子

唔知註冊費幾多?

回覆:Cecilia_mum 的帖子

Non-local?? You got international stream??

Registration not $970 ( according to Government) ?
Yes Montessori class. What is the difference between local class?

‹ 上一主題|下一主題