用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 英國文化協會小一英文課程
go

英國文化協會小一英文課程

請問好嗎?因我想小兒小一開學後補英文

回覆:英國文化協會小一英文課程

好似二年級先開始有

有P1班, 1學年分2個學期報名比錢, 開始報名好耐了, 你可以去website看看.
我覺得ok, 他上得很開心

想補英文未必可以, 他們上堂會以遊戲方式, 不是專補某一樣英文.如果想加強說話溝通就可以.

引用:想補英文未必可以,+他們上堂會以遊戲方式,+

差唔多. 最尾嗰堂會有20分鐘家長可入課室看看他們怎樣上堂及派回以往做過的手工.

引用:差唔多.+最尾嗰堂會有20分鐘家長可入課室看

K1-K2 恆常班每堂都會派返當日或上次的手工作品
k3 恆常班就少d手工, 每堂有工作紙帶返去做, 要交回的
P1 暑期班就有本workbook 上堂用, 有少量手工可帶回家
K1-P2 班都在每學期最後一堂有觀課活動, P3以上就無lu...

hoimaho  P.5都有每個學期最後一堂觀課:fu   發表於 14-8-27 08:57

引用:K1-K2+恆常班每堂都會派返當日或上次的手工

小朋友由K1班開始上,現在升P1班,所以答唔到你P1恆常班內容 ^ ^"
K3 開始教認識grammar,P1 summer course就教作簡單句子

引用:小朋友由K1班開始上,現在升P1班,所以答唔

訓練說話溝通也未必可以,因為一班人多,至少有15/16個小朋友。

王家爸爸  15/16個小朋友   發表於 14-8-11 17:30

Redgreen 發表於 14-8-1 14:33
想補英文未必可以, 他們上堂會以遊戲方式, 不是專補某一樣英文.如果想加強說話溝通就可以.  ...
遊戲學習對小朋友是最適合的。

我6月頭都幫兩個囝報左K1 & P1 course. 遊戲中學習好。兩個囝本身學校較local,呢個course 令佢地不會怕英文。

我女K1返到宜家升P1, 上堂人數唔會多過12個

慢熱型係咪上小組比較好呢? 我仔都係慢熱, 最初上課唔肯入課室, 唔肯講, 唔肯唱歌.  到先在很期待每星期去上課, K3看他會主動和老師傾計和最後一堂的present都做得很好, 老師個report都讚佢多野講.  所以我覺得小組上堂都ok啊

回覆:mrsfull 的帖子

恆常班好似18堂, 差不多5個月咖, 不止3個月^^"
我見d老師都好鼓勵d靜唔開口的小朋友講野 呢樣唔洗擔心啊
hahah... 係呀, 無得試堂 ^^

回覆:tht125 的帖子