用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 去英國讀AL定入讀聯招以外學士
go

去英國讀AL定入讀聯招以外學士

朋友想孩子面試了幾間聯招以外學士,等結果。現也想報AL用佢成績入8大,出來工作有保証,咁大家點算?

回覆:去英國讀AL定入讀聯招以外學士

急,如去朋友要攪ViSA要2一3W,9月頭到,請大家及議見。。。。是否給朋友孩子出外見世界,但一些朋友用AL成績入不了8大,去定留?

I

引用:急,如去朋友要攪ViSA要2一3W,9月頭到,請

原帖由 smallfoothk 於 14-07-27 發表
急,如去朋友要攪ViSA要2一3W,9月頭到,請大家及議見。。。。是否給朋友孩子出外見世界,但一些朋友用AL成 ...
有能力既不如去UK讀foundation (揀d合格就guarantee 上大學個d),或者去US 加州讀社區學院(唔太差一定入到加州公立大學),都係讀四年攪掂,好過去UK 讀兩年AL 都唔知入唔入到或者入到咩大學!八大入面,有d我唔覺得認受性高,某d我個人完全唔會考慮!VISA個方面都應該攪得切,UK foundation 好多9月中至尾先開學!

回覆:以斯帖 的帖子

AL是我提議朋友去的,現英國大學不易因好科多收英國本地人,另第一位英國大學畢業生幾年回港找不到工作,近有個朋友在英國修Physio|ogy完成後,在港做sa1es,英國大學回港冇保証,學費勁加,不化算。founation冇AI咁認受性,A|學歷全世界承認。。。。。

引用:AL是我提議朋友去的,現英國大學不易因好科

原帖由 smallfoothk 於 14-07-27 發表
AL是我提議朋友去的,現英國大學不易因好科多收英國本地人,另第一位英國大學畢業生幾年回港找不到工作,近 ...
無論HK 或任何外國大學,也不保証畢業搵到工!在英國讀好私校AL,每年學費連住宿,貴過讀foundation 同degree!

smallfoothk  yes  發表於 14-7-28 11:21

回覆:去英國讀AL定入讀聯招以外學士

咁又是英國大學冇保証回港有好工,連英國醫科3個得-個有實習機會,除律師和會計外,英國還有什麼好修?