用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派左鰂魚涌嘉諾撒書院
樓主: Captain168
go

派左鰂魚涌嘉諾撒書院 [複製鏈接]

bckobi 發表於 14-8-12 07:10
我估佢意思係近警署和繽儀館,我覺得無問題。
海逸軒北面向海方向是警署,東面是繽儀館,西北方遠望廉政公署,他們一樣生意非常好。

ha8mo 發表於 14-8-12 09:10
海澤街

這圖是學校正門位置的對面
暑假前我的觀察是很多學生會乘港鐵或巴士,從芬尼街步行到尾(現在囍點的位置),過對面馬路,根本不會受回收店影響。此外,嘉裡阻住大酒店的方向,煤氣阻住警署的方向,根本看不到他們。

引用:海澤街這圖是學校正門位置的對面這位置應是

原帖由 ha8mo 於 14-08-12 發表
海澤街

這圖是學校正門位置的對面
麻煩你實地檢視同貼圖!但我真係唔係好明,呢間學校四周既環境,真係有好大影響咩

回覆:派左鰂魚涌嘉諾撒書院

我每天都湊女返小學,又覺得ok喎!很近MTR,我又望唔到大酒店(雖然我知在附近)但隔咗成大條街,學校都望唔到,至於警署(我本來都唔知有,樓上講先知),因每天只是係MTR上橋行過學校,而回收廢物店,早上返學未開門冇咩影響,放學D大人細佬照行過,店內的人也0K喎!其實我都冇咩留意店內的人,因個位好快就行過咗,如不喜歡行過回收店,其實有條斑馬線可以行過馬路

王家爸爸  小朋友用斑馬線較為安全。   發表於 14-8-14 09:21

回覆:chumamma 的帖子

我又冇乜見過紋身大叔,店內人有著衫的所以睇唔到有冇紋身,但就成日見到有D婆婆賣廢紙,我會讓比佢推車仔行先,因條路都窄窄哋

‹ 上一主題|下一主題