用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 要英國指定驗身診所名單
go

要英國指定驗身診所名單

我想要英國指定驗身診所名單!我女在英一年,之前伸請簽證5洗驗身!現在轉校又要再伸請簽証,因今次轉校沒有agent真係有D擔心

happykaka7788 發表於 14-7-26 08:34
我想要英國指定驗身診所名單!我女在英一年,之前伸請簽證5洗驗身!現在轉校又要再伸請簽証,因今次轉校沒 ...
你有冇問清楚呀?你個女已經響英國,係唔係仲要驗身呀?

醒目開學勳章

bb818 發表於 14-7-26 09:32
你有冇問清楚呀?你個女已經響英國,係唔係仲要驗身呀?
想請教, 本身已喺英國讀開中學, 升上大學再簽証係咪仲要驗身呢? 因好幾年冇辦visa了, 之前唔駛驗身的。
[img][/img]

DoReMi媽媽 發表於 14-8-1 23:11
想請教, 本身已喺英國讀開中學, 升上大學再簽証係咪仲要驗身呢? 因好幾年冇辦visa了, 之前唔駛驗身的。 ...
如果你身在英國可以響英國extend或者switch個visa,根據官方網頁就應該唔使再TB test,不過可以email佢地confirm。但如果返香港做就一定要。

醒目開學勳章

bb818 發表於 14-8-2 00:30
如果你身在英國可以響英國extend或者switch個visa,根據官方網頁就應該唔使再TB test,不過可以email佢地co …
Many thanks!
[img][/img]

回覆 happykaka7788 的帖子

驗身??? 其實係乜事.我係英國從大學到依家工作, 都無甘D野.

回覆 happykaka7788 的帖子

請問自己上網登記有困難嗎?

今年開始香港申請UK學生簽証都要驗肺先,仲搶錢咁,要指定診所,900元正,仲預約爆滿。卓健医療中心,Tel:23903398。仲要七日後先出到報告。同時逢轉校都要重新申請UK(Visa)

點解要照肺?真係要多謝中華人民共和國喇!中國、香港、澳門學生全部要照肺。