用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問優才,真道幾時出result, 或者知道會否有second in ...
樓主: Go師奶
go

請問優才,真道幾時出result, 或者知道會否有second in ?  

條件就係要你每個月去優才上堂.

引用:條件就係要你每個月去優才上堂.+

原帖由 四隻貓 於 14-07-31 發表
條件就係要你每個月去優才上堂.
每個月,一個月一封求位信都寫唔到咁多嘢,個個月咁多嘢關於學校嘅講你知,重要去咁多次,真係小朋友未返學,爸媽已經返一年先,真係好好好喜歡先會去。

回覆 ozoz 的帖子

上足指定家長班

回覆 ozoz 的帖子

yes.亦即係話首輪今次取錄既都要上足堂先可以做正式確認註冊

回覆 littlekkl 的帖子

面試當日張收生通告註明8月1日前有首輪結果,同時台上都係咁講

回覆:請問優才,真道幾時出result, 或者知道會否有second in ?

今日無信呀⋯再等

loveDD 發表於 14-7-31 02:36
當然實有人走實有人收,學校長剛剛一屆最後一堂話齋,學位呢?「一雞死,一雞鳴」嘛!

GT可以收的學位只有 ...
學校想試家長誠意都ok, 但logistics 真難perfect, 這年有fd 1st wait, 聽講座後再2nd in 但又冇收。其實d講座內容怎樣?如ok 有時間就當學多d野

回覆:請問優才,真道幾時出result, 或者知道會否有second in ?

好似就算正取生都係conditional offer,家長一樣要上堂。好處當然係必讀嘅學生家長先會上足咁多當,唔會浪費學位。但waiting list嘅就好慘,好似同你拍一年散拖,到你愛上佢,諗住做人世嘅時候先同你講話唔夾,要分手,好hurt姐!

引用:Quote:原帖由+loveDD+於+14-07-30+發表本帖

引用:Quote:loveDD+發表於+14-7-31+02:36+當然實

原帖由 MrBeast 於 14-07-31 發表
學校想試家長誠意都ok, 但logistics 真難perfect, 這年有fd 1st wait, 聽講座後再2nd in 但又冇收。其實d講 ...
課堂有教育分享,有課程講解。內容我會用四個字形容-「無足輕重」。

引用:+本帖最後由+manmanchubb+於+14-7-31+11:44

原帖由 manmanchubb 於 14-07-31 發表

回覆 ozoz 的帖子
今年要上足嗎?往年好像上8次就得!anyway,希望你地有好消息,唔使waiting啦!

just called GT. They said the letters were sent out yesterday. may reach us in these two days.

即係有 conditional offer, 1st waiting and 2nd waiting !

Conditional offer 100個? 要上堂?
1st waiting 等2nd in? 都要上堂?
2nd waiting 就唔使等???

引用:+本帖最後由+LunB+於+14-7-31+14:44+編輯+\

原帖由 LunB 於 14-07-31 發表

just called GT. They said the letters were sent out yesterd ...
Thank you LunB!

回覆:LunB 的帖子

Thx

大家都係導聽途說!
有無實質例子知道唔洗上堂就入到?
我真的未聽過!
好多1 st waiting 都有2nd in 而入
當Waiting 有2nd in 完都係要繼續上堂,而不是唔洗上!
每年當然有很多1st waiting ,因為GT 不是他們那杯茶,只是很多人用來練習面試!

大家好快有機會上堂,一定會見到兩位正副校長,尤其是戴副校長,佢好健談,一定會好樂意解釋咩叫兩條隊。是否導聽途說,是否生安白做,到時一問就知。

回覆:請問優才,真道幾時出result, 或者知道會否有second in

回覆:請問優才,真道幾時出result, 或者知道會否有second in

not yet

又繼續等