用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 藍田靈糧幼稚園 藍田靈糧幼稚園小朋友, 可以去到好的小學嗎? ...
go

藍田靈糧幼稚園小朋友, 可以去到好的小學嗎?

如題. official web site 好似冇list 到.

回覆 Blueso 的帖子

其實唔多人由下午轉到上午 因為要有人退學先有位
我仔讀緊N 有24人 3個老師 佢返學好開心

30人一班的會有三位班主任。我仔由n班下午班讀起,到K2有位轉上午班

回覆 griffinma 的帖子

...till K2.....i dont want give up the chance...suffering....

引用:+本帖最後由+Blueso+於+15-12-3+08:32+編輯

原帖由 Blueso 於 15-12-03 發表

要看有沒有位比小朋友轉上午班,但我仔個班試過有同學k2時轉了上午班。

引用:回覆+griffinma+的帖子 原來一班有30人咁

原帖由 Blueso 於 15-12-03 發表

原來一班有30人咁多,會有幾多個老師睇一班?我先生話琴日交信同面試都見一位外籍 ...
最多30人一班,但下午班人數較少,我仔仔個班當時只有24人,2位老師。30人班有幾多位老師就不清楚了

Blueso    發表於 15-12-3 13:18

原來一班有30人咁多,會有幾多個老師睇一班?我先生話琴日交信同面試都見一位外籍老師(幾有型)係到,是不是註埸定隔日來? 謝謝

Hi~各位請問知不知道有人由pm轉am而成功呢?如有快知道嗎?我和先生是在職父母,也很喜歡靈糧。。。但上午沒人來湊小朋友,我家住Tko, 所以下午班令我們卻步....我們已交了轉班信,但老師只說知道了。

引用:點解今年n+班特別少人? +

原帖由 大埔之友 於 15-11-29 發表
點解今年n 班特別少人?
n班好似24人一班,但K1-K3一班最多30人。

回覆:藍田靈糧幼稚園小朋友, 可以去到好的小學嗎?

點解今年n 班特別少人?

引用:回覆+griffinma+的帖子 Tks+for+your+repl

原帖由 Blueso 於 15-11-28 發表

Tks for your reply ~ cos I m considering the pm offer .... 因為已有am offer., ...
咁就睇你有咩offer, 住邊及想要咩學校.

引用:Hi,+i+just+check+that+of++學生人數+in+th

原帖由 Blueso 於 15-11-27 發表
Hi, i just check that of  學生人數 in the official website.
i have a question why different number  ...
我估這兩年是兔b 及龍b, 仲有雙非,人數太多所以學校盡量收生.

引用:回覆+griffinma+的帖子 Tks+for+your+repl

原帖由 Blueso 於 15-11-28 發表

Tks for your reply ~ cos I m considering the pm offer .... 因為已有am offer., ...
試試寫信排am class

Tks for your reply ~ cos I m considering the pm offer .... 因為已有am offer.,但我家人highly recommend 靈糧⋯⋯苦惱中

引用:Hi,+i+just+check+that+of++學生人數+in+th

原帖由 Blueso 於 15-11-27 發表
Hi, i just check that of  學生人數 in the official website.
i have a question why different number  ...
我都不知為何班數會這樣安排。可能是因為班房數量限制了班別總數,例如10個班房開10班,所以每級數量就不能均分。

小朋友3年都會是同一班的,不會分班或合班,即今年K1有3班,來年升上K2會保持3班,但來年K1可能因班房數量限制只有2班。

i have a question why different number between 高班 and 低班人數? suppose 直上? 中期會叫人離開 ?? >.<

班級編制及學生人數

班級        上午班        下午班
班數        學生人數        班數        學生人數
高班         2         58         2         58
低班         3         87         3         87
幼兒班         3         84         3         84
幼幼班         2         46         2         46
總數         10         275         10         275

回覆:藍田靈糧幼稚園小朋友, 可以去到好的小學嗎

2014-15升小資料已在網上公佈,大家可以去睇睇,成績不錯

回覆:藍田靈糧幼稚園小朋友, 可以去到好的小學嗎

今年知有同學叩門叩到平田兆强,藍循。直資有保良局陸慶濤,音小,聖三一,培道,聖母,聖馬加利大等等,我覺得唔差。

想請問呢間學校係HAPPY SCHOOL 嗎..?? 教學OK 嗎..??
語文 好嗎..??