用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 我想問下,屯門區有無家長叩門成功?
樓主: 小吉雲雪
go

我想問下,屯門區有無家長叩門成功?

回覆:ting2222 的帖子

咁有緣^^上堂時坐前中後排呢?

引用:咁有緣^^上堂時坐前中後排呢? +

原帖由 Fongfongchu 於 14-07-12 發表
咁有緣^^上堂時坐前中後排呢?
中排,我囝好曳架

回覆:ting2222 的帖子

我諗你囝應該好叻,仲同我囝派到同一中學,一齊加油呀^^

引用:我諗你囝應該好叻,仲同我囝派到同一中學,

原帖由 Fongfongchu 於 14-07-12 發表
我諗你囝應該好叻,仲同我囝派到同一中學,一齊加油呀^^
一齊加油^^

劉金龍開到4班英文班,應該到係b1尾,b2頭既學校。不過今年b1位多過b1生,加上只收女生,全收b1生確實會有困難. 但係對於b2既女生就好有吸引力,始於係全英文班,我估收b3生嘅機會好微。

引用:劉金龍開到4班英文班,應該到係b1尾,b2頭

原帖由 lcwz01 於 14-07-12 發表
劉金龍開到4班英文班,應該到係b1尾,b2頭既學校。不過今年b1位多過b1生,加上只收女生,全收b1生確實會有 ...
好老實講,如果自己女兒是band 1生,都唔會揀劉校,真係當保險線就會,可能呢個原因所以band2 生容易入。我識一位家長女兒是上年升中,派入劉校,她說註冊日仲有位剩,即收生不足,所以如果有band3生夠膽擺劉校作第一志願,分分鐘可執到雞。

我個都係b1女生,原本諗住揀劉金龍做保險線,但係啊女話唔想讀女校,所以無揀到。

引用:我個都係b1女生,原本諗住揀劉金龍做保險線

原帖由 lcwz01 於 14-07-12 發表
我個都係b1女生,原本諗住揀劉金龍做保險線,但係啊女話唔想讀女校,所以無揀到。 ...
係呀,如果女兒係band 1會擺劉校作保險線,今年位多,好多頭幾志願已入派左,淨低劉校學位就比band2-3生爭。其實劉校在我個年代好出名,爭崩頭,唔知點解會跌得咁多,會唔會女校加上位置問題呢?

我諗宗教都有D関係,啊女知道要唸彿經,即刻say no。

ting2222 發表於 14-7-12 23:58
係呀,如果女兒係band 1會擺劉校作保險線,今年位多,好多頭幾志願已入派左,淨低劉校學位就比band2-3生爭 ...
我仔同班個女同學是 B2b, 劉金龍放首志願入左~