用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 新手求教 91 校網
樓主: Hoho_baby
go

新手求教 91 校網 [複製鏈接]

引用:其實我個女好動多野講,鐘意4圍睇4圍攪學野

原帖由 thomas982226 於 14-07-18 發表
其實我個女好動多野講,鐘意4圍睇4圍攪學野算快但要睇心情。英文同普通話ok91校網有20分,而我亦係梁小舊生 ...
培基一定無一呂咁谷

撩交嗌的post, 樂此不疲, 孜孜不倦。有趣!!!

引用:撩交嗌的post,+樂此不疲,+孜孜不倦。有趣!!

mrkokubo 發表於 14-7-22 23:21
你有你嘅point,不過唔識聽你支笛食四寶飯,仲係最四寶個碟就真係慘

...

請尊重其它學校, 顧及用家的感受.

回頭是岸

引用:Quote:mrkokubo+發表於+14-7-22+23:21+你有

回覆:mrkokubo 的帖子

但不代表你可以用這麼尖酸涼薄的說話

引用:但不代表你可以用這麼尖酸涼薄的說話 +

我都唔知我答錯乜?人地問緊91網邊間唔太谷又係活動教學,如果要符合呢2個條件,以我所知咪龍崗囉!唔通因為人地心儀培基同沙吕,我就要答培基同沙吕唔谷又是活動教學咩?

推薦最出名既學校其實唔難,全區九成人都講緊,推介少人認同既學校先考推薦人對該學校既認識,會唔會幾句質疑就潛水
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

我有認識的人讀聖華同慈航, 他們對學校都有正面的評價. 每間學校都有可取之處. 否則一早淘汰左. 就係因為有些人既嚇人評價, 攪到人心惶惶, 果果抽到都以為落左地獄, 事實係咪咁???  可能唔知既就比佢嚇死, 知既咪比佢笑死囉.

期望被人標籤的學校同學生, 努力做靚個成績, 到時91網既學校間間都係寶.  做人幾時都要有正面積極既態度.

用家既意見, 唔見得痛不欲生囉.
http://www.baby-kingdom.com/foru ... 0991&extra=page%3D1
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=11921516&extra=page%3D4

引用:+本帖最後由+JR1+於+14-7-23+23:49+編輯+\

原帖由 JR1 於 14-07-23 發表

我有認識的人讀聖華同慈航, 他們對學校都有正面的評價. 每間學校 ...

引用:+本帖最後由+JR1+於+14-7-23+23:49+編輯+\

mrkokubo 發表於 14-7-24 13:59
聖華信義我buy, 主要buy个辦學團體。但推介比人呢,我真係講唔出隆江。。。。你都要睇下人地求什麼,target ...
我同你既睇法一樣. 其實雖然話每間學校都一定有好有唔好, 有支持者或倒台者, 但總希望大家講出原因給其他家長參考.  家長係問功課輕鬆D又活動教學既學校, 其實O係91大有學校在, 唔駛講龍岡呢間咁極端, 我唔敢講佢係一間差學校, 因為我無讀過更無了解過(雖然派左去, 但已跳船).  學你講我對佢既辦學團體一D信心都無. 可能JR係用家, 所以佢間間都唔講 (因為不太了解其它), 只講龍岡, 但希望JR就用家既身份去講多D比其他家長知多D,了解多D呢間學校.  大家家長O係BK係想有心既家長真心分享, 集中得到一D資訊, 所以真係唔係求其講下就算.我相信大家都唔係想針對咩來講, mrkokubo只係怕有D家長唔清唔楚,睇D又唔睇D者, 又作多方面比較而錯失了機會者.  

其實大家都係問下意見...當然到最後其實都係睇自己選擇。我明其實間間學校都會有唔同特式亦正因為咁,一個人了解咁晒咁多間學校既特性。所以先想睇下大家意見同睇法。請大家體諒....

回覆 samchan2179 的帖子

但係手拎20分真係難過中6合彩...唉...呢個遊戲真係唔係咁好玩...

回覆 mrkokubo 的帖子

我都同意...真係對唔住令你增添麻煩...多謝你意見...

引用:回覆+samchan2179+的帖子 但係手拎20分真

引用:回覆+samchan2179+的帖子 但係手拎20分真

回覆:新手求教 91 校網

原帖由 thomas982226 於 14-07-24 發表
回覆 samchan2179 的帖子

但係手拎20分真係難過中6合彩...唉...呢個遊戲真係唔係咁好玩... ...
而家20分比幾年前20分難抽好多了!

‹ 上一主題|下一主題