用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 何明華會督銀禧__傾傾講講 S1-S6 [CLOSED]
樓主: IrisCheng
go

何明華會督銀禧__傾傾講講 S1-S6 [CLOSED]

Cecily 發表於 14-8-15 11:36
回覆 simonkawah 的帖子

Thx! 剛才打了去歐美,今日可以取校服了!
Thanks for information.

原來男仔件白色恤衫校章要另外在學校買, 女仔裙您們唔知係咪咁.

引用:原來男仔件白色恤衫校章要另外在學校買,+女

原帖由 Cecily 於 14-08-15 發表
原來男仔件白色恤衫校章要另外在學校買, 女仔裙您們唔知係咪咁.
Same same

Cecily發表於 14-8-15 15:58
我們昨午到取校服,但未有空位“揚開”衫褲檢查。
Cecily,妳囝在 23/8 新生日是否穿白色裇衫西褲?

我覺得沒有校章,怪怪的!我囝認為ok,他會這樣穿著。

IrisCheng 發表於 14-8-15 01:14
有收過電話。本來計劃星期日去攞。

simonkawah,等你消息我才出發喇!
今天去取書,都仲係欠三本.職員話有貨時再聯絡,好驚開學都未有.(2本中文書及1本中史習作).

BTW,亞女綠社.你們呢?

simonkawah 發表於 14-8-16 17:40
今天去取書,都仲係欠三本.職員話有貨時再聯絡,好驚開學都未有.(2本中文書及1本中史習作).

BTW,亞女綠社.你 ...
多謝報料!咁我等下星期才去取書。
我囝亦是綠社!

今日洗完運動衫,短褲,套裝。所有洗衣袋都被少少染色,運動衫袖的白色也不是純白了

阿仔都是綠社!8月23日應是白衫白褲,怪怪的。

回覆:何明華會督銀禧__傾傾講講 S1-S6

開學時一定有校章賣。仲有一咋什費要交。當全校男仔都係白衫褲時,望落去都好整齊。你地住邊區?搭咩交通工具返學?我住官塘,六年班已經開始搭1A返放學。

Cecily 發表於 14-8-17 14:59
阿仔都是綠社!8月23日應是白衫白褲,怪怪的。
爸爸話,著運動服 比較 [白衫白褲冇校章]... 正常

simonkawah 發表於 14-8-17 22:40
開學時一定有校章賣。仲有一咋什費要交。當全校男仔都係白衫褲時,望落去都好整齊。你地住邊區?搭咩交通工 ...
校服。。。你的諗法好正面!
交通工具。。。家住藍田區,(計劃中) 小巴去、巴士返 。

來來去去得我地3個talk. 希望開學後有多些家長交流
我家住得不遠,如行路3至4個字到. 初初都會送阿仔返,遲些就佢自己返放學.呢個星期係咁摧佢做暑假作業, 數學好些未學過

學校告報了9月1 日開學日時間表, clickhttp://www.bhjs.edu.hk/news.php?page_id=88

simonkawah    發表於 14-8-20 19:03

thanks Cecily !

唔知點解,click左“點評”,都冇空格填寫?

回覆:何明華會督銀禧__傾傾講講 S1-S6

亞女同學去攞書時雖然個pack都係欠3本。但吾知邊間三聯即場搵埋嗰本俾她。咁我尋日去官塘嗰間問(我之前去官塘攞)。個staff話冇貨,但俾我見到其他有俾訂金的人有中文書攞。嬲嬲地去MK商務問問,即場買埋中文書。現在只欠中史作業。現在等PTA安排。

simonkawah 發表於 14-8-24 08:33
亞女同學去攞書時雖然個pack都係欠3本。但吾知邊間三聯即場搵埋嗰本俾她。咁我尋日去官塘嗰間問(我之前去 ...
尚欠的中史作業畀左錢未?如果未曾落訂金,或可考慮到觀塘文采買 (有現貨)。

引用:Quote:simonkawah+發表於+14-8-24+08:33+亞

原帖由 IrisCheng 於 14-08-24 發表
尚欠的中史作業畀左錢未?如果未曾落訂金,或可考慮到觀塘文采買 (有現貨)。
...
Thx

Thx for info.  由於唔就路我會等三聯.

cecily  simonkawah

我哋好唔好搬過「交流區」嗰邊傾?
希望會有多啲家長一齊交流……

http://www.edu-kingdom.com/forum ... 5&fromuid=18637