用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學 油麻地天主教小學91%學生獲派首三志願
樓主: magictv777
go

油麻地天主教小學91%學生獲派首三志願

回覆:chrischeung 的帖子

6年後加埋群双非就死得

回覆 bubuG 的帖子

當然冇聯繫,有就起碼留起一班比油天啦!

引用:即如果keep到全級頭一半已穩入band1,係非

原帖由 magictv777 於 14-07-09 發表
即如果keep到全級頭一半已穩入band1,係非常之唔錯!
乜德信同九華有聯繫咩?請指教

囝囝mama  轉佐校長無佐好耐啦!!!  發表於 14-7-9 20:42

回覆:油麻地天主教小學91�獲派首三志願

好似冇話過佢哋有聯繫,但德信而家嘅校址係九華嘅前址,會唔會因為咁而有某種關係?

lauwingtai 發表於 14-7-9 13:32
咁少?可自己數 (唔係間間直資都Band 1的)

油蔴地天主教小學(海泓道)

http://www.ycps.edu.hk/report/20140708001.pdf

油蔴地天主教小學

http://www.ymtcps.edu.hk/website/singlepage/index?channel_id=638

為何是2012-2014年?

MyAshley 發表於 14-7-9 20:34
為何是2012-2014年?
呈分試計小五小六,跨兩個學年,好多學校會咁寫法,唔使驚。

magictv777 發表於 14-7-10 11:20
你看每年德信入九華的人數便知一二。(申報:我仔今年順利入左德信,希望佢呢六年開開心心,不要太大壓力) ...
官方資料, 九華同任何學校冇聯繫:
http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/secondary-spa/general-info/KL1%20(YTM).pdf

可參考第5頁, 九華並無任何保留學額
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 magictv777 的帖子

油天及德信每年入九華約15-19多人, 德信全男生, 但油天估1半男一半女生計, 男生入九華機會都係油天機會大d.有錯請更正.