用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 請問幼稚園用邊本普通話課本?
go

請問幼稚園用邊本普通話課本? [複製鏈接]

看完本暑期作業有D擔心小女九月升小一普通話追唔上. (原全唔識拼音!!)
想知道聖心幼稚園用邊本普通話課本作參考. Thanks!
   0    0    0    0

回覆 roserktl 的帖子

幼稚園?

回覆 Yiuyiubee 的帖子

是的,想睇吓幼稚園時教過乜唔想佢同其他原校升上來的距離太遠。 thanks.

引用:回覆+Yiuyiubee+的帖子 是的,想睇吓幼稚

原帖由 roserktl 於 14-09-13 發表
回覆 Yiuyiubee 的帖子

是的,想睇吓幼稚園時教過乜唔想佢同其他原校升上來的距離太遠。 thanks.
如果你係聖幼生家長,你應該好清楚架bor。

回覆 marwai_1030 的帖子

本暑期作業係新生日派的,小女 不是聖幼畢業生.

引用:回覆+marwai_1030+的帖子 本暑期作業係新

原帖由 roserktl 於 14-09-15 發表

本暑期作業係新生日派的,小女 不是聖幼畢業生.
聖幼普通話課程係唔用書,全部老師自編教材架!

I see. Thank you!

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=427

引用:看完本暑期作業有D擔心小女九月升小一普通

原帖由 roserktl 於 14-07-09 發表
看完本暑期作業有D擔心小女九月升小一普通話追唔上. (原全唔識拼音!!)
想知道聖心幼稚園用邊本普通話課本作 ...
請問暑期作業是學校派發還是需要去書局購買?thx!

回覆 ching1026 的帖子

暑期作業是學校派發

回覆:captainbaby 的帖子

是的,謝謝!
今天已經到學校取了。thx a lot!

‹ 上一主題|下一主題