用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 *新手媽咪。。"12網"女生應該點排大抽獎次序好呢? ...
go

*新手媽咪。。"12網"女生應該點排大抽獎次序好呢?

心水。。軒小上,軒小下,聖雅各,李賜豪

引用:心水。。軒小上,軒小下,聖雅各,李賜豪 +

原帖由 ay.elaine 於 14-07-09 發表
心水。。軒小上,軒小下,聖雅各,李賜豪
有細佬跟尾嗎?

醒目開學勳章 王國長老

回覆:*新手媽咪。。"12網"女生應該點排大抽獎次序好呢?

頭三間是但搏一間,然後第二李賜豪(睇今年派位,李已經係保險線,出年擺第分分鐘唔包入)

冇細佬既話, 建議揀女校, 機會高好多
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

有阿妹跟,不過唔太like女校

Why not寶血?

回覆:catcc2000 的帖子

李賜豪乙二保險嗎?

醒目開學勳章 王國長老

2014李賜豪乙3入唔晒, 今年唔知了

三間心水只能選一間 第二就要放李賜豪或寶血 (今年入放第二唔哂  寶血位小 李又在上位中)12網入唔第一二志願 通常都去左舞雷公咁遠! 女仔選女校勝算高好多 btw要睇彩數!

去年大家都已放李賜豪和寶血在第二位,所以策略係首3位最好只選一間(除非樓主想博),否則去咗5寶飯就喊都冇用。
我去年初時都諗聖方濟各和聖雅各,最後都係放棄聖雅各(我好想放第二,但在最後一刻填表時,和老公決定跌到第4,因為實在唔敢博。)

回覆 yfchoy 的帖子

咁請問你最尾乙2放咩呀?

sleepykly 發表於 14-9-15 13:49
回覆 yfchoy 的帖子

咁請問你最尾乙2放咩呀?
寶血,乙三李賜豪。

回覆:yfchoy 的帖子

我囡得15分,都係想st francis 111,跟住寶小,咁你囡囡最後派了去邊間小學呀?今年好似仲難玩過舊年... 唉

sleepykly 發表於 14-9-15 16:04
我囡得15分,都係想st francis 111,跟住寶小,咁你囡囡最後派了去邊間小學呀?今年好似仲難玩過舊年... 唉 ...

很幸運,唔知係甲一定乙一,St.Francis(甲二填瑪利曼,純粹玩吓,一心博St.Francis,中咗Marymount就注定,唔中就訧乙部。甲三冇填。)睇結果望到個名真係流咗眼淚呢

回覆:yfchoy 的帖子

我都希望我可以流眼淚啊~~~ hehe

yfchoy  希望在人間  發表於 14-9-16 15:08