用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 派到第五志願
樓主: opclk
go

派到第五志願

引用:使唔使遮番個校名...唔驚校長尋仇乎....

原帖由 mcl203 於 14-07-08 發表
使唔使遮番個校名...唔驚校長尋仇乎....
係喎,樓主仲有細仔係度讀

引用:我覺得阿囡個隨機号應該衰到無論既多謝khma

回覆:opclk 的帖子

英雄,史上留名!你可能是來年的撰校明燈!

引用:+本帖最後由+奥脫福+於+14-7-8+22:03+編輯+

原帖由 奥脫福 於 14-07-08 發表

樓主呢個 post 真係可以將今年KL3的派位情況「一錘定音」喇 ...
我諗唔可以一錘定音,有KL3嘅b1A家長已pm我證實乙二派入黃笏南,所以樓主以b2抽入都有機會,亦即是聖小b1+b2真係好唔鍾意直上。假如呢個唔係原因,就係派位系統有error.

引用:+本帖最後由+奥脫福+於+14-7-8+22:03+編輯+

原帖由 奥脫福 於 14-07-08 發表

樓主呢個 post 真係可以將今年KL3的派位情況「一錘定音」喇 ...
我諗唔可以一錘定音,有KL3嘅b1A家長已pm我證實乙二派入黃笏南,所以樓主以b2抽入都有機會,亦即是聖小b1+b2真係好唔鍾意直上。假如呢個唔係原因,就係派位系統有error.

khmama 發表於 14-7-8 22:56

我諗唔可以一錘定音,有KL3嘅b1A家長已pm我證實乙二派入黃笏南,所以樓主以b2抽入都有機會,亦即是聖小b1+b ...

去到呢一刻,有圖vs無圖,自然有圖才可信了。口講無憑,一係就樓主攪大佢:
傳媒、申訴專員之類,以解開這個羅生門。

opclk  有錢收我即去....  發表於 14-7-8 23:11
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

khmama 發表於 14-7-8 22:56
我諗唔可以一錘定音,有KL3嘅b1A家長已pm我證實乙二派入黃笏南,所以樓主以b2抽入都有機會,亦即是聖小b1+b ...

我諗聖家真係好少人選,因為早幾年識人 (親戚)第9都入到

佢排︰協恩、華英、迦密、開平、銀禧、丘中、民生、伊官、聖家

佢呀媽真係好夠薑,將D熱門英中寫曬係最頭,最後就入左聖家

引用:回覆+khmama+的帖子 真係人手錯誤都算拿了

原帖由 opclk 於 14-07-08 發表
回覆 khmama 的帖子

真係人手錯誤都算拿了着數,錯有錯着....
咁就真係羅生門,嗰個b1A家長都可信,我唔方便公開人地資料。睇嚟教育局欠你一個交代,大家都係b1,點解你會第一入唔到而人地第二入到?只可以解釋為 program error.

opclk 發表於 14-7-8 23:10
回覆 khmama 的帖子

真係人手錯誤都算拿了着數,錯有錯着....
阿囡三次呈分最差一次是級廿六名,
2次十幾,before>>20
最後學校話三次模擬約21名,
上年考四十/一百零幾全級也抽到WFN,

學校confirm約33/34前是B1,
不是好成績,
但跟邊緣似乎有些距離了.......

如個呢間學校呢個名次都係B2,咁就真係要過<小一選校>果邊開個
新 post,叫醒果班沉醉緊新舊XX互相vs中的家長:搞咁多野做乜?
簡單d讀樂Y堂算把啦!  

opclk  讀村校算吧!爭乜鬼....  發表於 14-7-8 23:26
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:派到第五志願

聖家自己都要求個清白吧!先唔講自己小學既band 1 生願唔願意填中學部在乙一,但自己band 2 生都唔夠12個願意放第1志願?定係聖家小學不濟到中學部用直屬保留位已經可以收番哂自己band 2 生?

引用:回覆+IloveJJ+的帖子 中西區連B2生大半都

引用:回覆+IloveJJ+的帖子 中西區大數計(自行/