用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 "星星河" 中國少年兒童美術書法攝影大賽 ...
go

"星星河" 中國少年兒童美術書法攝影大賽 [複製鏈接]

請問有無人可告知是什麼比賽來的?   忽然學校今日派來證書說小兒得了美術壹等獎, 如果比錢還可登在畫冊上及買回畫冊, 究竟值唔值得買回呢?

可以分享下嗎?

謝謝

1    0    0    0

如果你想留念,試吓無壞。但講到值吾值得,就吾值,亦意義不大....我有一本又重又無用。

回覆 Jane1983 的帖子

謝謝

醒目開學勳章

回覆:"星星河" 中國少年兒童美術書法攝影大賽

個獎座幾靚,舊年二等獎時買咗;今年中咗一等獎,會再買。

水晶獎座都幾靚,畫冊我就吾會買

奖座要買?

要用錢買就無意義~~

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

醒目開學勳章

回覆:mokchingyin0910 的帖子

係已經有證書,但想再多D野留念啫

請問點買?小朋友得了三等奘

個獎盃要錢買

個比賽唔使錢,造獎盃要收錢都ok啦!

tsangnamnam 發表於 14-7-24 06:41
個比賽唔使錢,造獎盃要收錢都ok啦!
無錯...我都覺OK

我觉得参赛者每人比参赛費一百幾十,好过之後得獎者(又即是大部分参赛者)比錢買奖座了

引用:我觉得参赛者每人比参赛費一百幾十,好过之

原帖由 longlokma 於 14-07-24 發表
我觉得参赛者每人比参赛費一百幾十,好过之後得獎者(又即是大部分参赛者)比錢買奖座了

...
即係只要參加,就會有獎?

longlokma 發表於 14-7-24 13:14

...
獎座唔係必需的, 佢有張cert比你, 有D人可能唔要獎座呢.. 咪慳返, 唔係強制性, 我覺得好彈性, 佢地好好架, 張cert佢地寄比你, 都無收郵費, 即係你只係比寄去星星河既郵費

Bao.Jin.Dup 發表於 14-7-24 18:17
即係只要參加,就會有獎?
佢有個比率, 幾多%係特等獎, 幾多%係一等獎, 呢兩個加埋只佔全部既2%, 其他就開始多, 好似二等獎開始都有20%, 3等獎都好似40%, 實數唔記得, 我仔拎左一等獎, 其他無理到

引用:Quote:Bao.Jin.Dup+發表於+14-7-24+18:17+

原帖由 Sindy 於 14-07-24 發表
佢有個比率, 幾多%係特等獎, 幾多%係一等獎, 呢兩個加埋只佔全部既2%, 其他就開始多, 好似二等獎開始都有20 ...
咁明白了,謝謝Sindy。

熱血勳章

咁請問是經學校報名的嗎?還是可以個人報名的?我地女女讀緊幼稚園可以報名嗎?請問是否不限畫畫種類?

回覆 waikinluk 的帖子

其實我對這個比賽無認識的, 我個仔係學校視覺藝術科老師選了堂上作品去比賽, 事前, 我係完全唔知道架, 直到收到證書連同學校的通告,才知有這比賽同學校代參加了, 所以 才上來問是什麼比賽同值唔值得俾錢買畫冊

我女女上年都有一等,是畫班老師幫她參加獎座好靚,百幾蚊人仔好抵。因為老師又無收費,連郵費都無收,俾少少錢大會當紀念同鼓勵都好。
香港太難拎獎了,太大競爭又很多黑箱作業,參加中國,澳門的比賽都不錯。

‹ 上一主題|下一主題