用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有九成幾首三志願成功率,對派位制度有冇改觀 ...
樓主: goodenough
go

有九成幾首三志願成功率,對派位制度有冇改觀 [複製鏈接]

goodboy1 發表於 14-7-7 23:29
似老師講既野......
以為你大抽獎轉左呔。

我就頭3志願都收貨
:

我覺得係多咗人報直資 !!

Chris 發表於 14-7-8 00:35
我覺得係多咗人報直資 !!
多左人認識直資,又多左人知道派位的難處。直資又多元化左,有得考文憑試以外的公開試e.g.IB,吸引度高左。

醒目開學勳章

回覆:有九成幾首三志願成功率,對派位制度有冇改觀

我就係保守嗰堆,真係跟佢banding去填,雖然知道今年人少,搏高一級都得,但都要個衰仔讀到至得架,自己知自己事,幸運入到但年年包尾我又唔想,盞佢呢六年讀得唔開心

Super-Man  me too!  發表於 14-7-9 09:41
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

引用:我就係保守嗰堆,真係跟佢banding去填,雖

原帖由 Giant 於 14-07-08 發表
我就係保守嗰堆,真係跟佢banding去填,雖然知道今年人少,搏高一級都得,但都要個衰仔讀到至得架,自己知 ...
你只係填返自己個band啲學校,有d家長係第3志願就選下一個band的學校。

引用:一)02年生率較低;二)越來越多band+one+直資

原帖由 yovin 於 14-07-07 發表
一)02年生率較低;二)越來越多band one 直資出現,大部份直band two頭直資質素上升中,不參加派位的學生增加 ...
請問九龍區有邊間直資係band 1?

‹ 上一主題|下一主題