用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 跑馬地/CWB/ 天后PLAYGROUP
go

跑馬地/CWB/ 天后PLAYGROUP [複製鏈接]

想請問跑馬地/CWB/ 天后邊間PLAYGROUP好? 想仔仔一歲半開始一星期番一次.THANKS!
   2    0    0    0

Woodlands

回覆:跑馬地/CWB/ 天后PLAYGROUP

其實好難講好唔好,應該考慮適唔適合你嘅小朋友。我囝快14個月大,我試左4間,間間都唔一樣,所以建議你先揾d trial class 試下。
禮頓道baby buddies, 英文班,我試堂嗰日有8 至10個小朋友。我鐘意呢佢嘅art time, messy play.不過我個仔心散,一個導師好難顧D咁多小朋友。好似有一日weekday 班喺有普通話session.
天后,wmi 英普班。個導師拎唔到我囝attention.
天后, luk chiu kwan hung.廣東話班。似返幼稚園,要排隊,坐定,有茶點時間。
天后,bambini.英文班。一班最多6個小朋友。我仔上呢間算係專心,所以我join 左。每堂之後都有個brief report summarise 小朋友上堂嘅情況同嗰個星期學咩。

另外,我知道有d playgroup 係會用flash card 學字。所以要視乎你想小朋友學咩同適唔適合佢。

回覆:rachmama 的帖子

天后既小天使

回覆 Sansam 的帖子

我想join flash card 嘅playgroup, 可以講邊間?

回覆 Sansam 的帖子

which teacher do you like at bambini?
‹ 上一主題|下一主題