用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍真光中學(小學部) 請問九龍真光好唔好?
樓主: popcorn11202001
go

請問九龍真光好唔好? [複製鏈接]

回覆:cowcow826 的帖子

同中文一樣,無教深,但有學校自己出既grammer book, comprehension.... Comprehension問答比較貼近星州教本。

回覆:leafun 的帖子

Leafun 相信你是用家,謝謝您的回覆!
有關英數,九真如何?
常識書有中文課本,也有英文課本,課程如何?

常識科英文係Science related, non-science related(e.g. 歷史、香港認識等)用中文。唔識答你好唔好,考試會有一份卷又中又英。英數係頭一兩個月要適應英文,讀落咗又唔係真係咁難。

回覆:leafun 的帖子

請問你覺得九真小谷嗎?
每日功課多嗎?
會唔會教淺考深?
唔好意思較多問題,想早d了解學校!期待亞囡開學。

唔算谷。坐定定一至個半鍾内做完功課。覺得教考都好正常。

請問知否16-17 小一收生  係幾時?
因不知學校網址是否有問題,完全入唔到學校網睇有關資料
有另一校網址嗎? 可提供!?  感激謝謝!

frogmaggie 發表於 15-7-18 03:00
請問知否16-17 小一收生  係幾時?
因不知學校網址是否有問題,完全入唔到學校網睇有關資料
有另一校網址嗎?  ...
網上報名 (優先處理) 日期:2015 年 9 月 17 日至 2015 年 10 月 12 日

郵寄
日期:2015 年 9 月 17 日至 2015 年 9 月 26 日

回覆:aldousng0831 的帖子

恭賀今年九真中DSE報捷!詳情請看 Sandra Hon CP 的 ”Strength in Breadth at 2015 HKDSE”

引用:恭賀今年九真中DSE報捷!詳情請看+Sandra+H

原帖由 kochiman2004 於 15-09-22 發表
恭賀今年九真中DSE報捷!詳情請看 Sandra Hon CP 的 ”Strength in Breadth at 2015 HKDSE”

...

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
‹ 上一主題|下一主題